Merhaba arkadaşlar. Anakartın son BIOS güncellemesini yaptım. 2133 MHz'de normal şekilde çalışıyor ama XMP açınca veya elle 3600 MHz değerini girince PC ilk açılışta reset atıyor. Eski BIOS sürümünde XMP açınca XMP açabiliyor iken son BIOS sürümünde neden bu hatayı alıyorum? Ne yapmam gerek?
G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 CL16 F4-3600C16D-32gtznc RAM.
4 slot da da takılı 8x4 32 GB 2133 de sıkıntı yok normal çalışıyor XMP açınca reset atıyor açılışta 1 kere sonra masaüstü geliyor BIOS'a da girmiyor hiçbir sekilde.
4x8 mi, 2x16 mı? Konuya 2x16 yazmışsın ancak şimdi 4x8 yazmışsın. Neyse, yapacağın şey belli: XMP'yi yine aç ama frekansı 3600 yerine 3466 yap ve öyle dene.
4x8 mi, 2x16 mı? Konuya 2x16 yazmışsın ancak şimdi 4x8 yazmışsın. Neyse, yapacağın şey belli: XMP'yi yine aç ama frekansı 3600 yerine 3466 yap ve öyle dene.
CPU-Z indirip Memory ve SPD kısımlarının ekran görüntüsünü atar mısın bir. Tüm slotları ayrı ayrı. 2 farklı RAM 2x8 2 farklı kit aldığın için chipleri farklı olabilir.
CPU-Z indirip Memory ve SPD kısımlarının ekran görüntüsünü atar mısın bir. Tüm slotları ayrı ayrı. 2 farklı RAM 2x8 2 farklı kit aldığın için chipleri farklı olabilir.
BIOS'a girmek istedigim de PC çalışıyor ama siyah ekran da kalıyor girmeden masaustune geliyorum oradan Shift yeniden başlat yolu ile girmek istiyorum yine siyah ekran da kalıyor BIOS ekranı gelmiyor.
BIOS'a girmek istedigimde PC çalışıyor ama siyah ekranda kalıyor girmeden masaustune geliyorum oradan Shift yeniden başlat yolu ile girmek istiyorum yine siyah ekran da kalıyor BIOS ekranı gelmiyor.