- Makaleler
- 110
Daha önce üzerinde çalıştığım uçuş kontrol kartının konusunu paylaşmıştım.
www.technopat.net
www.technopat.net
Bir süredir kartın yazılım tarafı üzerinde çalışıyordum. Neredeyse tüm temel donanımların sürücülerini yazdım. Akabinde sıra kontrol sistemlerine gelmişti ki en önelisi, AHRS sistemiydi.
AHRS, kabaca bir uçağın ya da quadcopterin duruş bilgisini sağlayan sistem demek. Pitch - Yaw - Roll açılarına ek olarak pusula başı ve yerden yükseklik, AHRS sisteminin temel sağladığı verilerden.
en.wikipedia.org
github.com
Otonom Uçuş Kartım
Hala geliştirme aşamasında ancak %90'ı bitti. Genel olarak otonom uçuş kartlarında, yazılım tarafı donanım tarafına göre daha zor ve kompleks. Ancak donanım tarafının da zorlukları var. Nihai bir ürün değil. Ancak nihai ürünlerin başlangıç noktası olacak.
Otonom Uçuş Kartı: Rev 1.1
Rev 1.1'de birçok önemli geliştirme var. Bunlardan öne çıkanları 80x40mm boyut (önceki 120x60mm) Çift taraflı tasarım Daha küçük işlemci paketi 3 IMU, 2'si ana gövdeden bağımsız ayrı bir kart üzerinde Modüler ve ana gövdeden ayrı güç beslemesi Ana güç beslemesinin yanına acil durum Aux güç...
Bir süredir kartın yazılım tarafı üzerinde çalışıyordum. Neredeyse tüm temel donanımların sürücülerini yazdım. Akabinde sıra kontrol sistemlerine gelmişti ki en önelisi, AHRS sistemiydi.
AHRS, kabaca bir uçağın ya da quadcopterin duruş bilgisini sağlayan sistem demek. Pitch - Yaw - Roll açılarına ek olarak pusula başı ve yerden yükseklik, AHRS sisteminin temel sağladığı verilerden.

Attitude and heading reference system - Wikipedia
GitHub - ibrahimcahit/MPU9255-Quaternion-AHRS-STM32: Quaternion Based AHRS Estimation Using MPU9250 and STM32G431
Quaternion Based AHRS Estimation Using MPU9250 and STM32G431 - ibrahimcahit/MPU9255-Quaternion-AHRS-STM32