Murat Bey de eski bir sistem (işletim sistemi) kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Aynı gerekçeden ötürü.
@Murat5038
Hoş geldiniz bu arada.
Hoşbuldum.
Eski işletim sistemi ve beraberinde eski PC bileşenleri kullanmak onur meselesi değildir.
Ama arkadaşlar, özellikle sayın arkadaşım
@Recep Baltaş her nedense bunu onur meselesi gibi lanse ediyorlar.
Her kullanıcı, beğendiği ve benimsemiş olduğu işletim sistemini kullanabilir. Önemli olan sağlıklı kullanabilmesidir.
Yanlış hatırlamıyorsam İngilteredeki bir kuruluş, mevcut XP sistemini değiştirmemek için mikrosoft firmasına özel bir teklif sunmuştu.
Desteği kesilmiş olan bu işletim sistemine, firma tarafından belli bir süre daha destek verilmesi, ve dolayısı ile bu hizmet için de belli bir miktar ödeme yapılması önerilmiş idi.
Eğer işletim sistemini değiştirmiş olsaydı neler olacaktı.
Öncelikle yüksek lisanslama ücretleri.
Bünyesinde 10.000 civarı PC olan bir kuruluş düşünün. Her işletim sistemi için ödenmesi gereken ücret ortalama 100$ civarıdır.
Güvenlik yazılımları sorunu.
Bir güvenlik protokolünün sağlanması, bir işletim sistemi temininden daha pahalıya mal olmaktadır. İşletim sistemine belli bir para verir ve bu işletim sistemini, yasalar gereği 10 yıl kadar kullanabilirsiniz.
Ama bir güvenlik yazılımı her yıl lisanslanmaktadır ve büyük şirketlerdeki güvenlik yazılımları bizlerin bildiği gibi 30-40TL lik antivirüs yazılımları değildir.
Haliyle XP için özel destek isteğinin bedeli, astronomik rakamlar olsa da, yeni bir işletim sistemi ve beraberindeki güvenlik yazılımlarının bedellerinin kat ve kat altında idi.