MR.YAMYAM nerede?

• Konuyu başlatan Boğaçhan Ülker
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 67
  • Görüntüleme 7.521
Hoş geldiniz @Mr_YAMYAM. Geri dönmenize sevindim. Diğer forumlardaki (Özellikle Picproje) bazı mesajlarınız ile birçok kez beni etkilediğiniz yerler oldu. Buradaki konuların da sizin bakış açınız ile daha da güzelleşeceğini düşünüyorum :)

Benim uzmanlık alanım elektronik ve bu dal dahilinde SES FREKANS TEKNİĞİ'dir.
Doğal olarak elektronikle ilgili forumlar benim gerçek ilgi alanıma girmektedir.
Tabiiki elektroniğin de birçok dalı ve beraberinde birçok uzmanlık alanı bulunur.
PC'ler de bu dallar arasındadır. Forumumuz genelde PC konuları ile ilgili olduğu için şu ayrıntıyı özellikle belirtmek isterim.
Bir elektronikçi olarak ben, bir PC yi ilk etapta YAZILIMSAL bir araç olarak görmem.
Bir PC'nin temeli elektronik bileşenleridir. Bu bileşenlerin karakteristikleri doğrultusunda, bir PC, İŞ YAPABİLME yeteneğine sahiptir.
Bu sebepledir ki yazılımların herşey olduğunu iddia eden kişilerle pek te anlaşamam :LOL:
Ses frekans tekniği konusunda bilgi talep eden arkadaşlara yardım etmeyi görev sayarım.

@Mr_YAMYAM Merhabalar bende elektroniğe meraklıyım hobi olarak geliştiriyorum. Bende XP kullanıyorum ama sanal bilgisayara kurdum malum bilirsiniz eski programlama programlarının çoğu sıkıntı çıkartıyor başka işletim sistemlerinde. Bende bilgisayara sizin gibi bakıyorum onun için ilk başta donanıma olan merakım şimdi elektrik-elektroniğe dönüştü. Size bir sorum var ses frekans tekniğinden kast ettiğinizi anlamadım siz öyle diyince aklıma direk Tesla'nın meşhur sözü geldi...

Tekrardan hoş geldin abi aramıza. Ben hala doğru düzgün bir ses sistemi toplayamadım binadakiler yüzünden :D
Ben bu durumda binadakileri değil seni döverim :LOL:
Yahu 4 yıl kadar önce bazı önerilerde bulunmuştum. Önerilerimi yerine getirecek kişi sen olduğuna göre, binadakilerin ne suçu var :)

@Mr_YAMYAM Merhabalar bende elektroniğe meraklıyım hobi olarak geliştiriyorum. Bende XP kullanıyorum ama sanal bilgisayara kurdum malum bilirsiniz eski programlama programlarının çoğu sıkıntı çıkartıyor başka işletim sistemlerinde. Bende bilgisayara sizin gibi bakıyorum onun için ilk başta donanıma olan merakım şimdi elektrik-elektroniğe dönüştü. Size bir sorum var ses frekans tekniğinden kast ettiğinizi anlamadım siz öyle diyince aklıma direk Tesla'nın meşhur sözü geldi...
Eski bir sistemde, eski bir işletim sistemi uyumludur.
Yeni bir sistemde eski bir işletim sistemi kullanırsan, sistemi tam anlamıyla kullanamıyor olabilirsin.
Çünkü donanımın destekleiği çoğu komutlar, eski işletim sistemlerinde bulunmazlar.
Bu sebeple...
@Recep Baltaş 'ın sıklıkla söylemiş olduğu gibi,
''Çöp olmuş bir işletim sistemini kullanmaktan vazgeç,'' demek yerine,
Bir işletim sistemi, PC bileşenleri, ve haliyle kullanılan uygulamalar (programlar) konusunda bilinçli davranmalısın.
Ben de hala XP kullanıyorum. Neden,
Çünkü kullanmakta olduğum yazılımlar lisanslı. XP döneminde çıkartılmış programlar.
PC bileşenlerim eski ve XP uyumlu.
Oyuna meraklı olup ta, yeni bir oyunu, herhangi bir işletim sisteminde kullanmak ise çok ayrı bir meseledir.

Adam küllerinden doğdu, (y) forumdan ayrılmanıza hala anlam veremesem de tekrar hoş geldiniz. Kullanıcı adımı değiştirdim sizin zamanınızdan Berkan Özgan'dım ben. :)
Adam değil, BEY... BEYEFENDİ. Kısaca YAMYAM :LOL:
(Uzun hikaye)
Forumda bulunma amacım, aynı zamanda forumdan ayrılma sebebim idi.
Bu konu ile ilgili olarak, hiçbir kimseyi bireysel olarak suçlamıyorum, suçlamadım da.
Geri gelme sebebim ise...
Zaman zaman hakkımda yazılan yazılara arkadaşlarımın rastgelmesi ve genel olarak bu sitenin linkinin verilmesi idi.
Demekki ben gitmiş olsam da, arkadaşlarımın yüreğinde olumlu ya da olumsuz iz bırakmışım.
Memnuniyet verici bir duygu.

Murat Bey de eski bir sistem (işletim sistemi) kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Aynı gerekçeden ötürü.

@Murat5038

Hoş geldiniz bu arada. :D
Hoşbuldum.
Eski işletim sistemi ve beraberinde eski PC bileşenleri kullanmak onur meselesi değildir.
Ama arkadaşlar, özellikle sayın arkadaşım @Recep Baltaş her nedense bunu onur meselesi gibi lanse ediyorlar.
Her kullanıcı, beğendiği ve benimsemiş olduğu işletim sistemini kullanabilir. Önemli olan sağlıklı kullanabilmesidir.
Yanlış hatırlamıyorsam İngilteredeki bir kuruluş, mevcut XP sistemini değiştirmemek için mikrosoft firmasına özel bir teklif sunmuştu.
Desteği kesilmiş olan bu işletim sistemine, firma tarafından belli bir süre daha destek verilmesi, ve dolayısı ile bu hizmet için de belli bir miktar ödeme yapılması önerilmiş idi.
Eğer işletim sistemini değiştirmiş olsaydı neler olacaktı.
Öncelikle yüksek lisanslama ücretleri.
Bünyesinde 10.000 civarı PC olan bir kuruluş düşünün. Her işletim sistemi için ödenmesi gereken ücret ortalama 100$ civarıdır.
Güvenlik yazılımları sorunu.
Bir güvenlik protokolünün sağlanması, bir işletim sistemi temininden daha pahalıya mal olmaktadır. İşletim sistemine belli bir para verir ve bu işletim sistemini, yasalar gereği 10 yıl kadar kullanabilirsiniz.
Ama bir güvenlik yazılımı her yıl lisanslanmaktadır ve büyük şirketlerdeki güvenlik yazılımları bizlerin bildiği gibi 30-40TL lik antivirüs yazılımları değildir.
Haliyle XP için özel destek isteğinin bedeli, astronomik rakamlar olsa da, yeni bir işletim sistemi ve beraberindeki güvenlik yazılımlarının bedellerinin kat ve kat altında idi.

Murat Bey de eski bir sistem (işletim sistemi) kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Aynı gerekçeden ötürü.

@Murat5038

Hoş geldiniz bu arada. :D
Ne demişler "hocanın dediğini yap, yaptığını yapma" :D Bana bakarsanız Linux da kullanıyorum açık kaynaklar deniyorum. Yani yaptığımı yapmayın söylenenleri yapın :D Şuan kullandığım ise Win 10'dur. Arada XP'ye geçiyorum(gerekli olduğu durumlarda).

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı