MS Edge fazla kaynak kullanıyor

Dediğim gibi direkt fabrikasyon ayara getirmeyi denediniz mi? Hiç tek tek uğraşmadan.

O zaman normal. O sıra da i7 6500U
Bilgisayara yeni format attım. Tarayıcı tamamen sıfırlandı ve chrome den geçiş yapmıştım belli başlı sepeblerden ötürü. Yani tekrar fabrikasyon ayarlarına getirmedim. Çok fazla ayar uyguladım. Geri uğraşmak istemiyorum. Başka bir sorun olmalı zaten.

Garip. Bazıları diğer konularda Edge' yi yeniden yüklemenizi tavsiye ediyor. Denemekten zarar gelmez.
en son bu yola başvuracağım

i5 1135G7 EVO kullanıyorum. Vallahi CS gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynadığım oluyor. GTA 5 falan. Yine Edge kadar işlemci tüketmiyorlar arkadaş...

Sorduğum arkadaşın ki zaten gayet iyi işlemciydi. Sende ki de gayet iyi. RAM tüketimi şu anda sende problem. Bunun en büyük sorunu da uzantı sorunu zaten. Tek tek uzantıları silip deneyeceksiniz ayarlarda çözüm olmuyorsa ki donanım hızlandırmayı açmayın aksine iyi değil. Ya da direkt uğraşmadan en basit olarak sıfırlanacak tarayıcı.

InPrivate penceresinde ne kadar RAM kullanıyor? InPrivate açıkken eklentiler kapanıyor.

sizinle tamamen aynı ayarlara sahibim ve bende de otomatik olarak başlamıyor. Alakan için çok teşekkür ediyorum ama dediğim gibi bu ayarlarda benim de 4gb ramlarde. Eskiden benimki de ortalama bu seviyelerde dolaşıyordu.

Donanım hızlandırmayı açıp kapattığımda sorunum devam etti. Yeri geldiğinde grafik işlemcisine yük binmesini kabul ediyorum. İşlemci yorulmasın. Uzantıları da daha önceden kullanıyordum böyle sorun yaşatmamışlardı. Kendileri toplam yaklşaık 300mb kullanıyorlar ayarlardan kontrol edince. Evo sistem alıyorum. Hala böyle b*ktan işlerle uğraşıyorum.

Microsoft'un öyle bir Edge dayatması var ki sırf sağdan soldan çıkan "hey, Edge kullanmaya ne dersin?" gibi içerikleri görmemek için kullanıyorum. Başka tarayıcı kullanmak istediğinizde aklınıza gelebilecek her yerde Edge'yi öneriyor. Şu videoda olduğu gibi.

InPrivate penceresinde ne kadar RAM kullanıyor? InPrivate açıkken eklentiler kapanıyor.
yok ben onları aktif ettim. Inprivate'de de rahatımı düşünüyorum. Sorun zaten bu değil. Şuanda kaynak kullanımım şu şekilde (youtube ve technopat açık)

ama bazen anlamadığım sebeplerden ötürü 4-5gb rame çıkabiliyor. Böyle olunca da sistemim takılıyor. Profilime girince açtığım diğer başlığı görebilirsiniz. edge'den kaynaklandığını düşünmeye başladım.

katılıyorum size, hem hava durumunu hem kendi takvimini hem de şu haberler ve ilgi alanlarını çok sık kullandığım için resmen edge kaçınılmaz oluyor.
Chrome kullanıyordum ama arama geçmişi kapatılmıyor. Artı olarak çok sevdiğim ve işimi hayli fazlasıyla gören translator uzantısı chrome de çalışmıyor.

Hocam biraz saçma olacak ama, Firefox kullanabilirsiniz. Ben CSS teması kurdum ve aynı Edge gibi görünüyor.

Ben kaldırdım, Chrome düzeltti. Artık Edge'e gerek kalmadı. Gereksiz birçok bileşen ile geliyor zaten.

Hocam biraz saçma olacak ama, Firefox kullanabilirsiniz. Ben CSS teması kurdum ve aynı Edge gibi görünüyor.

Eki Görüntüle 2132093
tarayıcı değiştirmeye karar verirsem firefox ya da brave tarayıcısına geçiş yapıcam gibi duruyor. Şuan anlık olarak adguardı kaldırdım ram kullanımım daha da düştü. Tek başına o sadece 100mb kullanıyordu. Boşta 300 350mb aralığında sistem kullanımı var. Edge boşta sizde nasıl değerler görüyor?

Ben kaldırdım, Chrome düzeltti. Artık Edge'e gerek kalmadı. Gereksiz birçok bileşen ile geliyor zaten.
chromeyi dün kaldırdım. Çok basit olan ama çok kullandığım şeylerde sorun yaşayınca sildim geri. Deneysel özelliklerden adres çubuğunda önerilenleri gösterme ayarını da kapattım. Göstermeye devam ediyor. Google etkinliğim kapalı ve hiç hoşuma gitmiyor. Bunu yapabilen bi opera var bi de edge var bildiğim kadarıyla. Opera zaten ayrı işkence oldu benim için. Özellikle gx. Artı olarak chrome da çok kullandığım bir eklenti çalışmıyor.
Bir de sesli sekmelerde çıkan hoparlör simgesine basınca keşke direkt mute olsaydı. Ama bu kadar basit ve kullanışlı bir şeyi de akıl etmemişler.

Bakın yine bu şekilde 2-3 sekme hızlıca açınca kuduruyor. %95lik ne yapabilirsin işlemci ile

Başladı bizim seans...

35 sekme açık ve 2 GB tüketmekte ve içinde videolar var. Chrome ihtiyacımı veriyor. Edge çok bileşen olduğunu söylememe gerek yok önceden söyledim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…