Çözüldü MS hastaları askerlikten muaf mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

487218

Hectopat
Dostlar merhaba, MS hastası oldum yakın bir süreçte. Hastalığı ağır geçiriyorum ve maalesef bir tedavisi de yok. Zamanı geldiğinde askerlikten muaf mı olacağım? Ve asıl merak ettiğim, askerlikten muaf olunması durumunda çürük raporu tarzı bir şey verirlerse, iş yerleri buna çok önem veriyor mu? Deneyimi olan yazarsa çok sevinirim. Fazlasıyla moralim bozuldu bu duruma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle fazlasıyla geçmiş olsun. Tanısı konmuş MS hastalığı askerlikten kesinlikle muafiyet sağlıyor TSK Sağlık Yönetmeliği 10. Madde kapsamında.

İş yerlerinin önem verip vermeyeceği de değişkenlik gösterecektir tabii ki. Ama askerlik şartı koşan yerlere gerekli açıklamalar ve raporunuzla birlikte sorun yaşamayacaksınızdır diye umuyorum. Küçük çaplı bireysel dükkan gibi yerler daha büyük ihtimalle olumsuz dönüt verebilir, ama devlet raporlu bir durumun büyük çaplı ve daha kurumsal iş yerlerinde sıkıntı çıkartmayacağını düşünüyorum.
Öncelikle fazlasıyla geçmiş olsun. Tanısı konmuş MS hastalığı askerlikten kesinlikle muafiyet sağlıyor TSK Sağlık Yönetmeliği 10. Madde kapsamında.

İş yerlerinin önem verip vermeyeceği de değişkenlik gösterecektir tabii ki. Ama askerlik şartı koşan yerlere gerekli açıklamalar ve raporunuzla birlikte sorun yaşamayacaksınızdır diye umuyorum. Küçük çaplı bireysel dükkan gibi yerler daha büyük ihtimalle olumsuz dönüt verebilir, ama devlet raporlu bir durumun büyük çaplı ve daha kurumsal iş yerlerinde sıkıntı çıkartmayacağını düşünüyorum.

Çözüm
Tanısı kondu hocam, çok teşekkür ederim.
Anladım hocam. Sağlık alanında ilerlemeyi planlıyorum rahat iş bulabilirim diye düşünüyorum öyle yaparsam. Tekrardan teşekkür ederim iyi sosyaller diliyorum. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı