mSATA SSD yerine SATA 3.0 ve DVD yerine HDD takmak

2800kwh

Centipat
Merhabalar herkese. Hali hazırda kullandığım MSI GE60 0ND laptopumun 128 GB'lik mSATA Kingston SSD bugün itibari ile 7.5 yıllık hayatı bu akşam son buldu. Unmountable Boot Volume hatası sonra tekrardan düzeltemedim SSD'yi. 2-3 ay önce de aynı mavi ekranı alıp, format atmıştım zar zor.
Neyse sadede gelecek olursam şu an elimde mSATA yuvası, HDD'nin takılı olduğu SATA 3.0 yuvası ve kullanmadığım DVD sürücüm var. Yeni SSD'mi HDD yuvasına takıp, HDD'yi de DVD sürücü yerine (HDD Caddy gibi) takmam mantıklı mıdır? Böylece DVD'den feragat edeceğim ve mSATA yuvasını boşa çıkaracağım. Çünkü mSATA SSD'ler SATA 3.0 karşısında pahalı kalıyor. Fakat aklıma takılan birkaç soru daha var. HDD'im 9mm (+- 0.5mm cetvelle ölçtüm) alacağım SanDisk 240 GB SSD 7mm bu benim için bir sorun olur mu? HDD'yi DVD yerine taktığım zaman önceki performansını (100Mb/s) vermeye devam eder mi?

Mantıklı olur yap. Caddy 9, 5mm oluyor SATA to SATA:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni SSD'mi HDD yuvasına takıp, HDD'yi de DVD sürücü yerine (HDD Caddy gibi) takmam mantıklı mıdır?
Bunu yapabilirsiniz. İleride masaüstüne geçme gibi bir durumda daha kullanışlı olacaktır. SSD'yi tekrar kullanabilirsiniz o sayede.

DVD yerine takınca o hızı vermemesi için bir sebep yok. Yüksek bir hız değil o.
Kalan boşluk aslında SSD için sıkıntı oluşturmaz. Ama yine de kağıt vb. şeyler ile halledebilirsiniz. Termal ped tipi şeyler de kullanabilirsiniz. Çift taraflı bant önerirdim ama kalitelisi olsa da bir yerden sonra yapış yapış olup ortalığı batırıyor.

DVD sürücüm 12.7 mm. Fakat aklıma takılan 9mm HDD'yerine 7mm SSD takacak olmam. @Vavien. 'in dediği gibi kendimce aradaki boşluğu doldurmam yeterli olur sanırsam?
SDD'yi DVD yerine mi yoksa orijinal HDD yerine mi takmam gerektiği konusunda kararsız kaldım.
SSD'yi DVD yerine takmam ile orijinal HDD slotuna takmam arasında performans farkı olur mu?
HDD'yi DVD yerine (HDD Caddy ile) takarsam HDD'nin plastik gövdeli HDD Caddy üzerindeki titreşimi uzun vadede HDD'ye zarar verir mi? HDD Caddy'yi test etmek için HDD ile kullandım ve zorda olsa duyulabilecek seviyede titreşim oldu.
Normalde 110mb/s hızlara çıkan HDD'im başka bir HDD'ye (USB 3.0 bağlantı ile 100 mb/s hıza çıkabilen bir disk) dosya atarken 80mb/s hızın üstüne çıkamadı. Disklerin ve bilgisayarın o an ki durumu yüzünden mi böyle oldu yoksa DVD sürücüsü slotu mu darboğaz yaptı anlayamadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı