MSBuild.exe dosyası virüs müdür?

sensei909

Centipat
Daha fazla  
Bugün bilgisayarımı kapatıp birkaç saat uyudum. Uyandığımda ne Opera GX çalışıyordu ne de Discord. Birkaç konuya baktım ama çözemedim. Malwarebytes kullanarak tarama yaptım yine de msbuildi silemedim. Mining virüsü olduğuna eminim çünkü her 2 saate bir CMD açıyor ve beni ***.2mine****.com adlı bir siteye yönlendirmeye çalışıyor. CPU'mun %90'ını kullanıyordu Malwarebytes yükleyince azaldı. Kökten silmek için ne yapmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Process Explorer - Sysinternals hocam HitmanPro ve Kaspersky ücretsiz deneme sürümü kullanıp bilgisayarı taratın, sonra verdiğim linkten programı indirip açıp CPU'ya göre sırala yapıp işlemciyi kullanan işlemleri bulun, şüphelendiğiniz bir işlem olursa dosyaya sağ tıklayıp VirusTotal sonuçlarını görebilirsiniz, ama bence yine de format gibi.

Temizinden bir format at bir de çözüm işaretlersen sevinirim.
:D

Son düzenleme:
Uyumadan önce PC sağlam mıydı? Siz uyurken birisi virüs indirmiş olabilir mi? Yoksa bir iki saat içinde bir şey olacağını sanmıyorum.

Bugün bilgisayarımı kapatıp birkaç saat uyudum. Uyandığımda ne Opera GX çalışıyordu ne de Discord. Birkaç konuya baktım ama çözemedim. Malwarebytes kullanarak tarama yaptım yine de msbuildi silemedim. Mining virüsü olduğuna eminim çünkü her 2 saate bir CMD açıyor ve beni ***.2mine****.com adlı bir siteye yönlendirmeye çalışıyor. CPU'mun %90'ını kullanıyordu Malwarebytes yükleyince azaldı. Kökten silmek için ne yapmam gerekir?

İnternetten seri 1 ay bedava Kaspersky indir. Beleş antivirüsler virüs sokmak için çalışıyor resmen. Trojan korumasına para istiyorlar. Formata gerek yok bence fakat virüsler normalde sokmadan önce uyarır, sen izin verirsen başlar icraata. Kaspersky indir, baktın olmadı format at.

Process Explorer - Sysinternals hocam HitmanPro ve Kaspersky ücretsiz deneme sürümü kullanıp bilgisayarı tararatın, sonra verdiğim linkten programı indirip açıp CPU'ya göre sırala yapıp işlemciyi kullanan işlemleri bulun, şüphelendiğiniz bir işlem olursa dosyaya sağ tıklayıp VirusTotal sonuçlarını görebilirsiniz, ama bence yine de format gibi.

Zaten Malwarebytes ile taratmış gerek yok gibi ama formata katılıyorum.

MSBuild'in kendisi virüs değil. MSBuild, Microsoft'un koyduğu bir araç ve Windows klasöründe .Net Framework dosyalarının olduğu yerde durur. Aslında tam olarak bunu söylemek doğru olmaz ama kısaca EXE oluşturur desek bir miktar açıklayıcı olabilir. Daha önce indirdiğin yazılımların birinde trojan'i tespit edilmesin diye hazır derlenmiş exe göndermek yerine senin bilgisayarının içinde derlemeye çalışıyor olabilir diye düşünüyorum. Kaspersky'ın işini görür. Daha önce bu tarz durumlarda işime yaramıştı.

Bu 5 tane yazılımı dene ve virüsü sil silemezsen format.

Ve her daim 7 24 koruma için Kaspersky beleş olanını kur.

1688212667390.png

Sorun da burda. Eset denedim Malwarebytes denedim Kaspersky denedim. Hiç birisi algılamıyor çünkü dosya şurada:

1688212770375.png

Bu sıkıntılı şahsımız görev yöneticisinde de böyle gözüküyor:

1688212800036.png

Fl studio kullanan bir müzik prodüktörüyüm. Başka yolu yok mudur çözüm için? İlla format mı lazım?

Bu 5 tane yazılımı dene ve virüsü sil silemezsen format.

Ve her daim 7 24 koruma için Kaspersky beleş olanını kur.

Benim dediklerimin hepsini uygulayın. Eğer olmasa Kaspersky resque disk ile sistemi USB aracılığıyla boot eder mis gibi yaparsınız.

Eki Görüntüle 1843053
Sorun da burada. ESET denedim Malwarebytes denedim Kaspersky denedim. Hiç birisi algılamıyor çünkü dosya şurada:

Eki Görüntüle 1843057
Bu sıkıntılı şahsımız görev yöneticisinde de böyle gözüküyor:

Eki Görüntüle 1843061

FL Studio kullanan bir müzik prodüktörüyüm. Başka yolu yok mudur çözüm için? İlla format mı lazım?

Format son çözüm binbir tane antivirüs yazılımı var Kaspersky Rescue Disk bayağı kuvvetli, veritabanında var ise siler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı