Recep hocam, ben bu ayarı kullanıyorum ve FPS değerlerinde gerçekten artış oluyor. Sizce kapatmalı mıyım? Şu ana kadar kilitlenme, donma gibi hatalarla hiç karşılaşmadım.
@Kirrik67 Siz neyi ispatladınız şimdi hocam? Ben diyeyim: Bu ayarın hiçbir işe yaramadığını ispatladınız. Beyefendi o ayar zaten normalde en yüksek işlemci sayısına ayarlı. Siz onu 1 yapıp sonra geri 4'e alınca performansınız artmış olmuyor. Zaten olması gereken performansınızı almış oluyorsunuz. Ayar zaten siz dokunmadığınızda en yüksekte.
Recep hocam, ben bu ayarı kullanıyorum ve FPS değerlerinde gerçekten artış oluyor. Sizce kapatmalı mıyım? Şu ana kadar kilitlenme, donma gibi hatalarla hiç karşılaşmadım.
Tüm Core'lar çalışınca daha fazla ısınmaya sebep olduğu için çekirdek sayısını düşürüp kalan tüm yükü bu çekirdeklere atarsan işten kazanç sağlayabilir, PROCHOT (Termal yavaşlatma eşiği) seviyesinden uzaklaştığı için de ek yavaşlama yaşamayabilirsin. Her sistemde bu şartlar olmayacağı için bunları okuyan her arkadaş yapmasın.
Yani Tüm Core'larda kullanım %15 olacağına 2 çekirdek aktif olup %90 kullanımda ve diğer hiçbir çekirdek çalışmıyor gibi düşünebilirsin.
Ayarda bütün işlemci çekirdeklerini seçmek ile hiç seçmemek arasında fark yok. Ama bazı çekirdekleri kapatmak tabii ki bazı işlemcilerde oyun performansını artırabilir ki AMD'nin Ryzen CPU Master programında bile bu özellik var.
Bizim dediğimiz şey bu ayarın bütün çekirdekleri devreye soktuğu bilgisinin hatalı olduğu.
Yüksek FPS aldığım dediğin bir oyunun benchmark'ı ile. Mesela AC Valhalla içinde güzel bir benchmark var. Yine çoğu Ubi oyununda da Benchmark var. Mount & Blade, R6 içinde de var.
@Kirrik67 Siz neyi ispatladınız şimdi hocam? Ben diyeyim: Bu ayarın hiçbir işe yaramadığını ispatladınız. Beyefendi o ayar zaten normalde en yüksek işlemci sayısına ayarlı. Siz onu 1 yapıp sonra geri 4'e alınca performansınız artmış olmuyor. Zaten olması gereken performansınızı almış oluyorsunuz. Ayar zaten siz dokunmadığınızda en yüksekte.