Çözüldü MSConfig işlemci çekirdeğini yükseltmek zararlı mı?

• Konuyu başlatan cNox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.985
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
O kısımdaki ayarlar test yapan kişiler için. Dokunmamak en iyisi.
MSConfig'den işlemci çekirdek sayısını yükseltmek zararlı mıdır?
O işlev çekirdek sayısını yükseltmiyor. Yükselttiğini iddia edenlerin suratına sen bilmediğin bir şeyi biliyormuş gibi satmaya çalışan bir cahilsin diye bağırabilirsin. O özelliğin amacı yazılım geliştiricilerin gerektiğinde işlemci sayısını kısıtlamalarını sağlamaktır.

Windows zaten varsayılan olarak bütün çekirdekleri kullanır. Windows'un çekirdekleri kapalı bıraktığını, çekirdeklerin bu ayarla açıldığını iddia etmek zaten başlı başına bir ahmaklıktır.

Bu kendini geliştirmeyen cahil arkadaşlara satabileceğin bir bilgi: 12. Nesil Intel işlemcilerin bazılarında ilk defa melez mimari kullanılıyor. Bu modellerden en iyi performans almak için Windows 11 kullanılması zorunlu.

Bir grup insan sanki burayı kurcaladığınız zaman 1000 FPS alıyorsunuz dese bile orası yazılımcılara ayrılmış bir yer.

Biliyor musun?
Bu çekirdek sayılar denenerek bir oyun veya uygulamanın minimum sistem gereksimi bu çekirdek ve bellek kısıtlama seçeneği ile bulunuyor.

Zararlı olsa Microsoft onu neden oraya koysun? Windows 7 gibi eski sistemlerde sistem açılışında işlemcinin sadece tek çekirdeği kullanılır, bu ayarı etkinleştirip en yüksek rakama alırsan açılış hızın artar fakat oyun performansın etkilenmez.

Bir grup insan sanki burayı kurcaladığınız zaman 1000 FPS alıyorsunuz dese bile orası yazılımcılara ayrılmış bir yer.

Biliyor musun?
Bu çekirdek sayılar denenerek bir oyun veya uygulamanın minimum sistem gereksimi bu çekirdek ve bellek kısıtlama seçeneği ile bulunuyor.

Muhtemelen bu özelliği Microsoft bile orada unutmuştur. Kaldı ki o ayar artık günümüz sistemlerinde anlamsız. Çünkü çekirdeklerin Thread'leri var, 12. Nesil işlemcide E ve P-Core'lar var, hangisini kapattığını nereden bileceksin?

Abi Türkiye'de salağın biri bi kuyuya taş attı, bin akıllı çıkaramıyoruz, kaldırın şu özelliği desek ve bir güncelleme ile kalksa *** gibi kalırlar ortada...
Zararlı olsa Microsoft onu neden oraya koysun? Windows 7 gibi eski sistemlerde sistem açılışında işlemcinin sadece tek çekirdeği kullanılır, bu ayarı etkinleştirip en yüksek rakama alırsan açılış hızın artar fakat oyun performansın etkilenmez.
Bunu bugüne kadar bana ıspatlayabilen olmadı. Ispatla, bekliyorum.

Harbiden diyeceğim, evet boot süresini hızlandırıyomuş.

Bu arada ben de eskiden bu boot süresini hızlandırma iddiasını yemiştim ama şimdi buna da inanmıyorum.

@Recep Baltaş İşlemci konusunda pek çok makale yazmış biriyim yeni nesil işlemciler için bu özellik havada kalıyor.

Microsoft burayı modernize etse Intel için P ve E çekirdiği gibi uyumluluk getirse iş yapar bence.

Thread işi gene buna bağlı. Özünde zaten P ve E işini gayet iyi yapıyor biri yükte diğeri serbest gezinti içinde iyi.

Dedikleriniz doğru delinin biri buraya 100 çekirdek yazmış sonra FPS artmadığı halde arttı sanınca "ohaaa bedava performans işlemci üreticileri bizi yiyor" diye palavralar saydırmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı