Kaç tane varsa o kadar.Arkadaşlar, sistem yapılandırılmasında gelişmiş seçenekler kısmında performans için işlemci sayısını en yükseğe mi çıkarmalıyız? Aşağıya görseli bırakıyorum.
![]()
Peki 1 olarak mı yoksa en fazla kaçsa onu mu yapıp tiki kaldırayım?Kesinlikle onu açmanıza gerek yok. Yıllardan beri yayılan bir efsane bu. O zaten kapalı olduğunda bütün çekirdekleri kullandığı manasına geliyor. Kapalıdan kastım işlemci sayısı kutucuğunda tik olmadığı zaman.
Öyle yapmanızın da bir etkisi yok. Zaten o tik kalktığı an tamamen çalışmaya ayarlıyor kendini. O tik kalktığında da zaten o kutucukdaki sayısal değer kullanılmayacak en yüksek kaçsa onu baz alınacak işlemci sayısı olarak.Peki 1 olarak mı yoksa en fazla kaçsa onu mu yapıp tiki kaldırayım?
Anladım, teşekkür ederim.Öyle yapmanızın da bir etkisi yok. Zaten o tik kalktığı an tamamen çalışmaya ayarlıyor kendini. O tik kalktığında da zaten o kutucukdaki sayısal değer kullanılmayacak en yüksek kaçsa onu baz alacak işlemci sayısı olarak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.