MSI 1650 Gaming X ile RVN mining yapmak

Ayazzers

Hectopat
Selamlar.
MSI 1650 Super Gaming X modeli ile tam 24 saat öncesinde kazım yapmaya başladım ve şu an itibarıyla tam 17RVN coin kazmış bulunmaktayım.
11.25-12.00 MH/s gücünde ortalama 65-70 derecede kazım yapıyorum ve kazanacağım miktarı aylığa vurduğumuz zaman yaklaşık 230TL civari bir kazanç sağlıyor.
İnternette araştırdım fakat bir hesap yapamadım. Ay sonunda elektrik faturası ne kadar yüksek gelir? Balıkesir'de yaşıyorum.
Ayrıca 2-3 ay bu şekilde devam etsem ekran kartımda ne gibi sorunlar oluşabilir? Bu sorunları en aza düşürmek için neler yapabilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın muhtemelen 40-50W çekiyor şu anda. Sisteminin tümü 100W civarı çekiyor desek, günlük 2,5 kW. kW = 1 TL desek, yaklaşık 75 TL etki eder elektrik faturasına.

RVN miningine gelince, mH oldukça düşük olmasına rağmen güzel para veriyor bence. Hangi programı kullanıyorsun? Ben de 6700XT ve GTX 1660 ile toplam 65 mH civarı alıyorum. Çok ses çıkarmasalar odamda, sürekli çalıştıracağım.

2-3 ayda bir şey olmaz. Ama, 65-70 derece fazla, çekirdek frekansını düşürmedin mi? Kartının bellekleri zaten çok yüksek hızlı değil, çok ısınmazlar. Arada dinlendirmeni öneririm ama. Mesela 2 günde 1 2 saat şeklinde.

Dostum sıcaklıklar normal değil. Uzun süre mining yapacaksan sıcaklıkları düşürmek adına Afterburner ile çekirdek frekansını ve voltajını düşür. Miningde çekirdek hızı pek etki etmez, bellek hızı önemlidir genel olarak. Underclock/Overclock işlerinden biraz anlıyorsan, -500 Core clock verebilirsin. Belleğe de +200 300 civarı verirsen mH artar. Sıcaklıklar 50 55 civarı olduğu sürece istediğin gibi ayarlayabilirsin. Core clock çok düşerse mining performansı düşüyor, bunu da kontrol edersin. -500 yaptın, baktın sıcaklık düştü ama performans da düştü, -400 dene gibi.

Son düzenleme:
Hocam arkadaş güzel açıklamış. Bende birkaç ekleme yapayım sadece RVN'ye takılma derim. Günlük olarak daha iyi getiri sağlayan başka kazabileceğin coin varsa onları da araştırıp dene derim. Mesela ETC geleceği parlak diye düşünüyorum. Günlük getirisi çok olmasa da arada kazmanı öneririm.

Kartın muhtemelen 40-50W çekiyor şu anda. Sisteminin tümü 100W civarı çekiyor desek, günlük 2,5 kw. Kw = 1 TL desek, yaklaşık 75 TL etki eder elektrik faturasına.

RVN miningine gelince, mh oldukça düşük olmasına rağmen güzel para veriyor bence. Hangi programı kullanıyorsun? Ben de 6700XT ve GTX 1660 ile toplam 65 mh civarı alıyorum. Çok ses çıkarmasalar odamda, sürekli çalıştıracağım.

2-3 ayda bir şey olmaz. Ama, 65-70 derece fazla, çekirdek frekansını düşürmedin mi? Kartının bellekleri zaten çok yüksek hızlı değil, çok ısınmazlar. Arada dinlendirmeni öneririm ama. Mesela 2 günde 1 2 saat şeklinde.

Dostum sıcaklıklar normal değil. Uzun süre mining yapacaksan sıcaklıkları düşürmek adına Afterburner ile çekirdek frekansını ve voltajını düşür. Miningde çekirdek hızı pek etki etmez, bellek hızı önemlidir genel olarak. Underclock/Overclock işlerinden biraz anlıyorsan, -500 Core clock verebilirsin. Belleğe de +200 300 civarı verirsen mh artar. Sıcaklıklar 50 55 civarı olduğu sürece istediğin gibi ayarlayabilirsin. Core clock çok düşerse mining performansı düşüyor, bunu da kontrol edersin. -500 yaptın, baktın sıcaklık düştü ama performans da düştü, -400 dene gibi.

Öncelikle değerli açıklamarın için çok teşekkürler, dediklerini uygulayacağım.
Program olarak gminer adlı programı kullanıyorum. Havuzum ise bitfly adlı bir siteden.
Hocam arkadaş güzel açıklamış. Bende birkaç ekleme yapayım sadece RVN'ye takılma derim. Günlük olarak daha iyi getiri sağlayan başka kazabileceğin coin varsa onları da araştırıp dene derim. Mesela ETC geleceği parlak diye düşünüyorum. Günlük getirisi çok olmasa da arada kazmanı öneririm.

Çok teşekkür edederim.
Evet dün gece biraz araştırma yaptım ve aklımda ETC'de var.

Öncelikle değerli açıklamarın için çok teşekkürler, dediklerini uygulayacağım.
Program olarak gminer adlı programı kullanıyorum. Havuzum ise bitfly adlı bir siteden.

Çok teşekkür edederim.
Evet dün gece biraz araştırma yaptım ve aklımda ETC'de var.

Rica ederim hocam. Bu arada pool olarak 2Miner pool u öneririm hem ödeme eşiği ve komisyonu düşük hem de tecrübelerime göre bağlantı kalitesi bitfly(Ethermine) a göre daha iyi. Ayrıca RVN kazanların çoğu bu pool u kullanıyor bakmanı tavsiye ederim. Kazım programı olarak çok fark görmedim programlar arasında ama ben T-Rex Miner kullanıyorum. Görünümü hoş geliyor bana ve güzel yanı kart maximum sıcaklığını kolayca ayarlayabiliyorum gece kart olurda çok ısınırsa mining otomatik duruyor soğuduktan sonra tekrar başlıyor. Ayrıca kazmak istediğin herhangi bir coin olurda hangi pool u kullanmalıyım diye düşünürsen coinler için tüm poolların listesini bulabileceğin bir sitede ekliyorum. Solda coin in adını yaz enterle solda çıkan poollardan birine tıkla ve seçimini yap. Ayrıca hangi pool ne kadar alıyor ne kadar ödeme sınırı var görebilirsin.

Bahsettiğim site: Mining Pool Stats

Dostum bu arada hesaplamayı doğru yaptığından emin misin?
Yaklaşık 68 mH kazım gücüm var. Senin dediğine göre bununla günde 95 RVN civarı çıkar. Bu da 43-44 TL civarına tekabül ediyor. Şu anda Nicehash'da günde 36 TL kazanıyorum sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı