MSI 1660S Gaming X Coil Whine

SefaK.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın bir zamanda yeni bir bilgisayar topladım. Ekran kartımı coil whine sebebiyle servise gönderdim. Servis iade/değişim onayı verdi. Değişim sağlandı. Gelen ürün sıfır üründü ancak gelen üründe de aynı hata söz konusu idi. Servisle görüşme sağladığımda servis iade/değişim durumunun bir defaya mahsus müşteri memnuniyeti kapsamında ürünün yeni olması durumunda değişim/iade onayı verdiklerini söyledi. Diğer üründe bir problem yokmuş güya. 33-35 desibel ses aralığına sahipmiş ekran kartlılarının çalışma sesi. Eğer ses bunun üzerinde ise değişim/iade yapılıyormuş. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor ürünü yeniden servise gönderirsem çok yüksel ihtimalle sorun görülmedi deyip geri yollayacaklar tamamen zaman kaybı MSI servisi. Önerileriniz nelerdir?

Sorun Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sanırım bu sorunla yaşamayı öğreneceğiz. Ayrıca iki ay sonra bobin sızlaması problemi çıkmayacağı da belirli değil. Çare, sesli ortam ya da kulaklık. :)

Edit: Dün ekran kartımda bobin sızlaması vardı. Şimdi OCCT testi çalışıyor, ses soluk yok. En sonunda kasaları bize camdan aşağıya attıracaklar sanırım.

Gaming X en iyi modellerden biridir. Sorunu PSU veya anakartta aradınız mı? Videodan çok bir şey anlamadım ama siz var diyorsanız vardır.

Bu gün farklı bir PSU ve anakartta gerekli testi yaptım ancak değişmedi sonuç yine aynı.

MSI'ın çoğu ekran kartında Coil Whine sorunu çıkıyor maalesef 2 arkadaşım 1070 Ti ve 1080 kullanıyor ikisinde de Coil Whine sorunu var.

Evet çıkabilir ancak ürünün arkasında durmak gerekli desteği sağlamak bence herşeyden önemli servispoint bu iş için kesinlikle doğru nokta değil iki ürün daha gönderdim sorun yok diyerekten geri gönderdiler videolu kanıt olsa bile.

Sanırım bu sorunla yaşamayı öğreneceğiz. Ayrıca iki ay sonra bobin sızlaması problemi çıkmayacağı da belirli değil. Çare, sesli ortam ya da kulaklık. :)

Hocam evet bir şekilde önüne geçeriz ancak o kadar para verdiğimiz bir ürün neden kulak dibimizde çınlasın insan ister istemez bir sessizlik bekliyor.
Ben de 1050 Ti Gaming X modelini kullanıyorum Coil Whine'dan şüphelenmiştim göndermiştim servise bana yeni bir 1050 Ti göndermişlerdi sen de ne olur bilemem.

Bu zaten 2. Ekran kartı.

Ben de 5700XT gaming x modeli kullanıcısıyım. Bende de coil whine mevcut. Aynı marka model kartı olan arkadaşın şikayeti güç kaynağını değiştirdiği zaman ortadan kalkmış. Demem o ki sorun muhtemel güç kaynağı kaynaklı. Farklı bir psu ile denerseniz ses kesilebilir.

Ben de 5700XT gaming x modeli kullanıcısıyım. Bende de coil whine mevcut. Aynı marka model kartı olan arkadaşın şikayeti güç kaynağını değiştirdiği zaman ortadan kalkmış. Demem o ki sorun muhtemel güç kaynağı kaynaklı. Farklı bir psu ile denerseniz ses kesilebilir.

Bu gün Corsair 600 wat +80 ile denendi aynı.
@SefaK. kime sorsan aynı beklentiye girer. Maalesef tamamen sessiz bir sistem birleştirmek neredeyse imkansız. Mutlaka bir parça, ses yapar. Çıldırmamak çok zor cidden.

Çok haklısınız hocam. Yani fan sesi vs bunlar sineye çekilebilir bir nebze ama gece vakti oturduk oyuna vız vız vız bilgisayarı kapayıp yatağa yattım halen kulağımda yerleşmiş gibi. Servis elemanlarının kulaklarını ciddi anlamda merak ediyorum sorun yok diyorlar ya.

Merhaba, yakın bir zamanda yeni bir bilgisayar topladım. Ekran kartımı coil whine sebebiyle servise gönderdim. Servis iade/değişim onayı verdi. Değişim sağlandı. Gelen ürün sıfır üründü ancak gelen üründe de aynı hata söz konusu idi. Servisle görüşme sağladığımda servis iade/değişim durumunun bir defaya mahsus müşteri memnuniyeti kapsamında ürünün yeni olması durumunda değişim/iade onayı verdiklerini söyledi. Diğer üründe bir problem yokmuş güya. 33-35 desibel ses aralığına sahipmiş ekran kartlılarının çalışma sesi. Eğer ses bunun üzerinde ise değişim/iade yapılıyormuş. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor ürünü yeniden servise gönderirsem çok yüksel ihtimalle sorun görülmedi deyip geri yollayacaklar tamamen zaman kaybı MSI servisi. Önerileriniz nelerdir?

Sorun Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaklaşık 4 adet ekran kartı değiştirdim bu yüzden. Geçmiş konularımı inceleyebilirsin. Benden sana bir tavsiye, sese alışsan iyi edersin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı