MSI GTX1080 Gaming X Coil Whine Sorunu

Tekirdagemre93

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar.
MSI marka GTX1080 Gaming X model ekran kartımı Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Son güncellemelerden sonra Coil Whine sorunu oluşmaya başladı ve servise göndermeye karar vermiştim.

Kartın sorunu olan Coil Whine açıkça anlaşılacak şekilde video çekerek tüm kutu içeriği ile birlikte Vatan Bilgisayara teslim ettim. Bunun sonucunda Vatan Bilgisayardaki Müşteri Temsilcisi; kartın Penta Bilgisayara gideceğini ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra kimliğim ile birlikte teslim edileceğini söyledi.

Penta Bilgisayarı biraz araştırdıktan sonra internet sitesinde garanti sorgulanabileceğini gördüm ve ürünün garantisinin 2016, 10. ayda başladığını gördüm. Fakat ben kartı Vatan Bilgisayardan 2017, 03. ayda teslim almıştım. Sonrasında Vatan Bilgisayar Müşteri Temsilcisini arayarak durumu izah ettim. Kartın garanti süresinin Vatan Bilgisayarın faturası üzerinde yazan tarihten sonraki 2 (iki) yıl olduğu cevabını aldım. Fakat Vatan Bilgisayarın sitesinde MSI ekran kartlarına 3 (üç) yıl garanti yazıyordu. Bu soru işaretini müşteri hizmetlerine bildirdiğimde MSI ürünlerinde 2 (iki) yıl olduğu cevabını aldım ve kartı bekleme başladım.

Teslim ettiğim günden beri bir hafta sürekli bakmama rağmen kart servis yolunda olarak gözüküyordu. Daha sonra telefonuma mesaj yolu ile ürünün hazır olduğunu ve şubeden alınabileceği söylendi. Şubeye gittiğimde kartımın Servis Point firmasına gittiğini servis formu aracalığı ile gördüm. Servis formunda ''Windows ortamında performans testleri yapıldı. Isı ve FPS değerleri normal. Ekran kartı detaylı olarak incelendi. Ekran kartının kontrolleri sırasında Coil Whine veya rahatsız edici derecede bir gürültüye rastlanmadı. Bütün yüksek model ekran kartlarından bu derecede ses çıkmaktadır.'' şeklinde bir açıklama vardı. Akabinde Servis Pointi aradım ve ''Evet kartta bir ses var fakat bu sesi fan gürültüsü zaten kapatıyor, tüm kartlarda bu olur. Kartında bir şey yok.'' cevabını aldıktan sonra ısrarlarım sonucunda ''Bu tür nedenler güç kaynağından kaynaklanıyor, belki güç kaynağınız arızalıdır.'' yanıtını aldım. Biraz daha ısrarlarım sonucunda ''İstersen kartını yurt dışına gönderelim ama bir şey çıkmaz'' gibi bir cevap aldım.

Aklıma takıldığı için sizlere danışmak istedim. Ben mi yanlış biliyorum, yoksa yaşadığım süreçte yanlış giden bir şey mi var?

Yardımlarınız için teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

yurtdışına e-posta atarak süreci ilerletiyorum.

Son düzenleme:
durum nedir kardeşim aynı problemleri birer birer bende yaşıyorum 2. kez tekrar yollucam psu'dan olduğunu söylüyorlar cooler master 750w bronze sertifikalı psu kullanıyorum Rtx 2070 armorda başıma geldi benimde cw sesi kasa kapalı iken bile h1z1de aşırı rahatsız ediyor benchmark testlerindede biraz daha az oyuna nazaran ama kedi ciyaklaması gibi kart dile geliyor resmen

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı