MSI 2060 Super sistem oyun açtıktan bir süre sonra kilitleniyor

Kemal Yüce

Hectopat
Katılım
12 Mart 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI 2060 Super.
AMD Ryzen 3500X.
8x2 Dual RAM.
450 GB SSD.
1 TB hard disk.
B450M-A Pro Max anakart.
Windows 10 UEFI.

Sistem bu şekilde. İşlemci, ekran kartı sıcaklık değerleri normal. Windows'um ve BIOS ayarlarım tamamen en son sürümde. Programla baktığımda SSD'nin %29 ömrü kaldığını, bakım gerektirdiğini fakat bu şekilde kullanmanın bir sorun yaratmayacağına dair bir geri dönüş aldım. Sorun şu, oyun açıyorum.

Oynuyorum ve bir süre sonra bilgisayarım kendini kitliyor. Bazen manuel yollardan restart atmam gerekirken bazen de kendisi bunu yapıyor. Kilitlenme esnasında oyun donuyor, bazen 1-2 git gel yapıyor sesi görüntüyü her şeyi kesiyor. Ekran o şekilde kalıyor. İtopya'ya götürüp sorduğunda RAM'lerin veya SSD'nin bu sorunu yapabileceğini söyledi. RAM'ler sizce bu sorunu yapar mı? Eğer yaparsa Memtest'e sokmalı mıyım? Eğer RAM'ler yapmıyorsa SSD mi değiştirmeliyim? Windows'a yeni format attım bu arada tamamen sorunsuz. Ekran kartı sürücülerim AMD chipsetim dahi güncel. Ben güç kaynağından şüphelendim. Sizce parça hangisidir? Bu konuda ne yapabilirim?

1-2 defa kapatıp açtıktan sonra oyun içinde bu sorun düzeliyor ve bilgisayarı tekrar kapatıp belirli bir süre açmayana kadar bu sorun tekrarlamıyor.
 

Geri
Yukarı