MSI 23.6" OPTIX MAG241C vs AOC 24" C24G1

228209

Kilopat
Merhabalar. Şu iki monitör arasında yaklaşık 3-4 gündür gidip geliyorum. İkisinin de fiyatı aynı sadece MSI'ın aslında 1 tık daha iyi olması kafamı karıştırıyor. Şöyle ki araştırmalarıma göre parlaklık değeri MSI 300 CD - AOC 250 CD, dinamik kontrast oranı MSI 100 Milyon'da bir, AOC 80 Milyon'da bir, sRGB değeri MSI %115, AOC %99, Renk derinliği MSI 8 Bit, AOC (6+FRC) yani sanırsam MSI AOC'tan 1 tık daha iyi. Ama AOC'un talebi ve iyi yönde olan yorumları daha fazla hem yurtiçi hem de yurtdışında. Kafam çok karıştı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ekran kartım 1070 Ti en stabil çalışan hangisiyse onu almak isterim. ( G-Sync konusunda. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Msı olan tabiki. Cevabını bile kendin vermişsin aslında.
Msı Mag27cq, Mag271cqR, Mag271cr kullandığım moniyötlerden.
Bence profesyonel oyuncu değilseniz VA panel öneririm.
Çünkü monitörde sadece oyun oynamıyor film, İnternet gezintisi ve tasarım da yapıyorsanız VA panel kesinlikle önde. Çok rekabetçi oyun oynuyorsanız TN kullanmanız faydanıza olur. Çünkü VA panellerde tepkime hızları TN paneller kadar değiller. Ama profesyonel değilseniz bu tepkime hızı farkı sizi etkilemez.

Kavisli monitörlerde ışık sızması olur. Önemli olan sizin gözünüze ne kadarının göründüğü. "Ben kavisli kullanıyorum ama ışık sızması yok" diyen bir insan buna örnektir.

Ayrıca VA panellerde gerçek kontrast 3000:1 iken TN ve IPS panellerde 1000:1 oranındadır.

Msi mag241 kullanıyorum öneririm . Aocdan geçtim tam bir fiyaskoydu Msi mag241 c geçtim çok iyi bir monitör Işık’ları vs olsun vatan”da1500 tl .
Toprağım ben de düşünüyorum MSI'ın bu model monitörünü. Günlük internet gezintileri dışında PUBG, PUBG LITE, ETS2 Multiplayer, GTA5 gibi oyunlarda deneme imkanınız oldu mu? Performansı, varsa kronik sıkıntıları konusunda bilgi verebilirsen çok memnun olurum. Saygılar.

Toprağım ben de düşünüyorum MSI'ın bu model monitörünü. Günlük internet gezintileri dışında PUBG, PUBG LITE, ETS2 Multiplayer, GTA5 gibi oyunlarda deneme imkanınız oldu mu? Performansı, varsa kronik sıkıntıları konusunda bilgi verebilirsen çok memnun olurum. Saygılar.

Ben hem oyun hem de günlük kullanım için kullanıyorum. Renk gösterimi parlaklık ve kontrast oranı oldukça iyi bir monitör. Ghosting problemi yaşamadım öncesinde 1ms TN panel monitörüm vardı olsa fark ederdim büyük ihtimal.

En yaygın problemi ölü piksel çıkması. Ama o da sorun değil, 1 ölü piksel için servise verdim 3 günde yenisi ile değişim kararı çıktı.
MAG241C bu arada monitörüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda ki tutarsızlıktan dolayı ve Freesync ile 1Ms aynı anda çalışmadığından ötürü Msi monitörleri eledim. Video yine forumda ki bir üyenin göndermiş olduğu video

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda ki tutarsızlıktan dolayı ve Freesync ile 1Ms aynı anda çalışmadığından ötürü Msi monitörleri eledim. Video yine forumda ki bir üyenin göndermiş olduğu video

Evet bu doğru.
Fakat ben hem freesync hem de 1ms özelliğini kullanmıyorum. 1ms yapıldığında parlaklık ciddi oranda düşüyor büyük ihtimal kimse o özelliği kullanmıyordur bence.

Bu arada ikisinin aynı anda çalışmaması bütün VA paneller için geçerli MSI a özel bir durum değil.

Ben hem oyun hem de günlük kullanım için kullanıyorum. Renk gösterimi parlaklık ve kontrast oranı oldukça iyi bir monitör. Ghosting problemi yaşamadım öncesinde 1ms TN panel monitörüm vardı olsa fark ederdim büyük ihtimal.

En yaygın problemi ölü piksel çıkması. Ama o da sorun değil, 1 ölü piksel için servise verdim 3 günde yenisi ile değişim kararı çıktı.
MAG241C bu arada monitörüm.

Hocam selamlar. MSI Optix MAG241C almış bulunmaktayım İtopya'dan. Sağ tarafta bir ölü piksel çıktı. İtopya iade alırmı? Alırsa AOC C24G1'e geçiş yapmamı önerir misiniz? Ben hem dizi film hem de profesyonel olarak Rainbow Six Siege oynuyorum Curved VA'mı almalıyım yoksa Düz TN mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

MSI monitör almadan önce konumu okusanız iyi edersiniz:

Hocam selamlar. MSI Optix MAG241C almış bulunmaktayım İtopya'dan. Sağ tarafta bir ölü piksel çıktı. İtopya iade alırmı? Alırsa AOC C24G1'e geçiş yapmamı önerir misiniz? Ben hem dizi film hem de profesyonel olarak Rainbow Six Siege oynuyorum Curved VA'mı almalıyım yoksa Düz TN mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Ölü piksel konusunda satıcıların tavrını bilmiyorum. Benimkinde de 1 ölü piksel çıktı 9 ay kadar o şekilde kullandım. Sonrasında servise verdim, servis iade kararı verdi.
Genel kullanım için VA panel daha avantajlı. Sadece rekabetçi oyun oynayanlar için TN panel daha avantajlı. Fakat içerik tüketimi veya üretimi gibi işlerde kullanıcısını memnun etmezler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı