İnceleme MSI 27" MAG 274QRFW

Merhaba Sosyal üyeleri!

Benim ve belki de birçok kişinin beklediği monitör elime ulaştı 😅 MSI tarafından piyasaya sokulan yeni MAG 274QRFW modelinin sanırım Türkiye'deki ilk incelemesi/kutu açılımı gibi bir şey oluyor bu.

Bu tarz incelemelere hiç alışık değilim o yüzden eksik gördüğünüz veya yapmamı istediğiniz ekstra bir test varsa mutlaka belirtmenizi rica ederim.

İlk olarak monitörün kutusundan başlayalım.

5e4aea9b-e837-4bde-9b4a-7dd27b22e9f4.jpeg


Kutu içeriğinden bir adet adaptör ve güç girişi çıkıyor.

668eabda-042f-4878-9455-d194577af52e.jpeg


Display Port kablosu bulunmayanlar için güzel haber, içerisinden bir adet Display Port kablosu çıkmakta.

2e88e117-5405-4341-8914-0f3c01dedde3.jpeg


Monitörü duvara sabitlemek isteyenler için gerekli olan vidalar da kutu içeriğinde mevcut.

a474bda9-08fb-4acb-ac9c-5087bbc2db95.jpeg


Ve tabi ki monitörümüzün ayağı ve kendisi.

da3d85a5-ff90-46ce-8608-c8539c0ff01d.jpeg

f6fce1a6-15db-4380-ae45-b44b049c5e8b.jpeg


Monitörün arkasında bulunan girişler aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere şu şekilde;

  • 1 adet güç girişi,
  • 1 adet kulaklık girişi
  • 2 adet HDMI girişi
  • 1 adet DP girişi

35a4cc58-a0bb-40cf-9b9d-55c751208de1.jpeg


Monitör 2K 180 Hz Rapid IPS ekrana sahip ve pivot özelliği mevcut. Eski monitörüme göre benim açımdan tek eksisi hoparlör olmaması ama onu da eksi olarak saymıyorum artık.

a13d1d3a-613a-44af-8784-acd60fda1a4d.jpeg


Arka tarafında MSI'ın çoğu monitöründe kullandığı RGB dizaynı bulunmakta, bunun kontrolü Mystic Light üzerinden yapılabiliyor.

RGB.gif


Monitörün ekranını açar açmaz ilk olarak direkt ölü piksel testi yaptım ve hiçbir şekilde ölü piksele rastlamadım. Bu açıdan şanslıyım diyebilirim. Bunun fotoğraflarını koymuyorum, koymam pek mantıklı olmaz diye düşünüyorum.

Şimdi gelelim birçok kişinin merak ettiği konu olan ghosting kısmına.

Alttaki görüntü ASUS TUF VG4VQ monitörüme ait.

s.gif


Bu görüntü ise MAG 274QRFW modeline ait.

d.gif


Ghostingi ayırt edemiyorum diyen ben an itibariyle net bir şekilde ayırt edebiliyorum 🙂

Monitörün fiyatı şu anda İtopya üzerinde 9.999 TL. Bu fiyat bandında 2K IPS panel ve pivot özellikli başka monitör var mıdır pek sanmıyorum ki yok galiba. Zaten @Saint Lucia tarafından önerildi, hiç incelemesi olmaması vs. biraz risk gibiydi ama kağıt üzerindeki özellikleri cidden iyi duruyordu ve hiç pişman olmadım diyebilirim net bir şekilde.

Konu başında da belirttiğim gibi, başka bir test yapmamı istiyorsanız belirtebilirsiniz. Eski monitörü toplamadan önce başka karşılaştırmalar yapabiliriz ya da direkt MAG 274QRFW üzerinden farklı testlere bakabiliriz.

Monitörle ilgili görüşlerimi bekleyen arkadaşlar da konuyu görsün diye özellikle etiketliyorum. @dipol89 @viparv2 @İttihat @Siluet

@Saint Lucia @FantastikTürk yapmamı istediğiniz bir test veya paylaşmamı istediğiniz, atladığım bir nokta var mıdır?
 
Son düzenleme:
Adobe RGB, sRGB ve DCE-P3 gamutları yazıyor. Site ne kadar güvenilir bilmiyorum. Özelliklerini okumak için baktım.
O gamut hocam. Ne kadar rengi gösterebildiği. Renk doğruluğu ise gösterdiği rengi ne kadar doğru gösterdiği. ΔE ile gösterilir.

Dediğin şekilde de test ettim ama koyduğum GIF'lerden bir farkı çıkmıyor.
Sizi zorlayacak değilim elbette ancak farklı çıkar.
 
Testi yanlış yapmışsınız hocam. Şu mesajımdaki şekilde yapmalıydınız. Özellikle vurgulamıştım:



Var hocam.

Attığınız linkte renk doğruluğu hakkında bilgi yok. Kalibrasyon cihazı olmadan ya da fabrika çıkışlı kalibrasyonlu olduğu belirtilmeden anlayamayız.

G2724D 13K da etmezdi, kesinlikle 18K etmez zaten. Ancak Alianware'nin "premium" görünüşü ve fiyatı aldatmasın. Aslında ikisi de neredeyse aynı. Hatta Dell'in renk gamutu biraz daha iyi olsa Dell daha iyi:
Kaynak 1:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kaynak 2:
(Her ikisi de bu alanda çok iyi inceleyenler.)
Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim. Sen benim yerimde olsan ne yapardın acaba? G2724d'mi beklerdin yoksa MSI'a mı yönelirdin?
 
Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim. Sen benim yerimde olsan ne yapardın acaba? G2724d'mi beklerdin yoksa MSI'a mı yönelirdin?
G2724D stoğa girer mi, girerse hangi fiyattan girer belli değil. Büyük risk. Malum fiyatlar her geçen gün artıyor. MSI ise incelemesi olmayan bir model. İncelemesi olmayan herhangi bir monitörü önermem mümkün değil. Monitörler kağıt üzerinde anlaşılacak son ürünlerden biri çünkü.

Yeni konu açmanı tavsiye ederim zira ben fiyatları takip etmiyorum. Hangi fiyatta hangisi var, hangisi daha F/P şu anda bilemiyorum. Açıkcası o kadar vaktim de yok... Ayrıca arkadaşın konusunda konuşmamak lazım bunu.
 
Son düzenleme:
G2724D stoğa girer mi, girerse hangi fiyattan girer belli değil. Büyük risk. Malum fiyatlar her geçen gün artıyor. MSI ise incelemesi olmayan bir model. İncelemesi olmayan herhangi bir monitörü önermem mümkün değil. Monitörler kağıt üzerinde anlaşılacak son ürünlerden biri çünkü.

Yeni konu açmanı tavsiye ederim zira ben fiyatları takip etmiyorum. Hangi fiyatta hangisi var, hangisi daha F/P şu anda bilemiyorum. Açıkcası o kadar vaktim de yok...
Bende bu fiyatlarda 2k bu seviyede bir monitör bulamadım. MSİ'ın bu modeli ve Asus alternatifi var sadece. Asus kullanan birisi olarak tekrar Asus almak istemiyorum ve MSİ'ın incelemesi vb. olmadığı için Alienware alayım kafam rahat olsun düşüncesiyle o modeli düşünüyordum aslında.
 
MSI için dediğin şekilde videoyu çektiğimde hiçbir şekilde iz kalmıyor şimdi baktım. ASUS'u toplayıp kutusunu koydum ortalık çok dağılmıştı, onu deneyemiyorum şu an.
1711390507666.png
Aradaki farkı bilmeniz için yazıyorum. Ghosting testinde amaç, ekrandaki hareket eden nesneyi takip eden gözü simüle etmektir.
Yukarıda gördüğünüz üzere 1) resim kalitesi arkadaki izi seçebilmek için çok düşük 2) kırmızı ile işaretlediğim yerlerdeki kopya görüntüler kameranın sabit olmasından kaynaklı. Bu yüzden arkasındaki iz anlaşılmıyor.

Ha yine arkasındaki uzun siyah iz belli oluyor aşırı ghostingli bir model olduğu için. MSI'a geçince rahatlamışsınızdır :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı