MSI 27" MAG 275qf vs AOC 24G2ZE 23.8 (180 Hz vs 240 Hz)

Prosto

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben MSI 27" MAG 275qf ve AOC 24G2ZE 23.8 monitörleri arasında kaldım. 8K bütçem var ve bu iki monitörden birini almayı düşünüyorum. Oynadığım oyunlar Valorant, Battlefield 2042, Detroit Become Human, Dying Light ve Dying Light 2, GTA 5 Enhanced, PUBG battlegrounds, RDR2, The Witcher 3. bu oynadığım oyunlar arasında en çok oynadığım ve vaktimi geçirdiğim oyunlar, Valorant, PUBG ve Battlefield 2042 gibi savaş oyunları, hikayeli oyunlara çok girmiyorum ve bir yandan Valorant da immo-Radiant seviyelerine ulaşma hayalim var. İşte tam bu yüzden 240 Hz AOC monitör düşünüyorum. Ama bir yandan sistemim oynadığım oyunların çoğunda zaten 180 Hz'yi geçemiyor. AOC monitör alırsam sadece Valorant için almış olacağım, ama istiyorum da bilemiyorum.

MSI monitörüne gelirsek renkler ve 2K olarak zaten AOC monitörü geçiyor ama 180 Hz biraz geride kalıyor. Ne yapmam gerekiyor sizce hangisini almalıyım? Siz olsaydınız hangisini alırdınız? Yardımcı olur musunuz?

(Not: Şu an kullandığım monitör Samsung Odyssey G3 pivot 144 Hz 1ms bir monitör bunu 2. monitör yapacağım o alacağımı ana monitör yapacağım artı olarak yayınlara başlamayı düşünüyorum.)

Özet: AOC Valorant gibi rekabetçi oyunlar için birebir 240Hz ama renkler kötü - MSI renkler çok güzel 2K bir monitör ama 180Hz değeri Valorant gibi rekabetçi oyunlarda AOC'a göre yetersiz.

Ortalama FPS değerleri;
  • Valorant: 300-800 civarı.
  • BF2042: 200 civarı.
  • PUBG: 180-200 civarı.
  • Diğer saydığım hikayeli oyunlar 80-200 civarı.

Sistemim;
  • RTX 3070 Ti.
  • AMD Ryzen 5 5600X.
  • 32 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI MAG275qf sıradan boş bir monitör. Hem özellikleri hem de sunduğu değerler çok kısıtlı. 2K için onu önermem. Renk gamutu düşük, kontrastı ortalama ve parlaklığı idare eder seviyede. O bütçede canavar gibi R27QE var. Renk gamutu yüksek, kontrastı iyi, parlaklığı ortalamanın bir tık üstü ve tepki süresi çok iyi. 10K'ya satılan IPS monitörler ile denk. Tüm alanlarda kullanabilirsin. Tek dezavantajı kalite kontrol kısmının kötü olması. Ölü piksel çıkmaya meyilli bir monitör. Tabii bu MSI'ın monitöründe ölü piksel çıkmayacağı anlamına gelmez. Daha üst modellerinde bile ışık sızması ve ölü piksel şikayetleri bolca gördüm.

Resmi Hepsiburada satıcılı olduğu için değişim konusunda sıkıntı çıkartmazlar.

MSI MAG275qf sıradan boş bir monitör. Hem özellikleri hem de sunduğu değerler çok kısıtlı. 2K için onu önermem. Renk gamutu düşük, kontrastı ortalama ve parlaklığı idare eder seviyede. O bütçede canavar gibi R27QE var. Renk gamutu yüksek, kontrastı iyi, parlaklığı ortalamanın bir tık üstü ve tepki süresi çok iyi. 10K'ya satılan IPS monitörler ile denk. Tüm alanlarda kullanabilirsin. Tek dezavantajı kalite kontrol kısmının kötü olması. Ölü piksel çıkmaya meyilli bir monitör. Tabii bu MSI'ın monitöründe ölü piksel çıkmayacağı anlamına gelmez. Daha üst modellerinde bile ışık sızması ve ölü piksel şikayetleri bolca gördüm.

Resmi Hepsiburada satıcılı olduğu için değişim konusunda sıkıntı çıkartmazlar.
Teşekkür ederim yardımın için, 2k düşünürsem lenova'yı alacağım. Belki sadece valorant için alırsam 240hz aoc alırım. Bakacağız, ne yapacağımı bende bilmiyorum...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı