MSI 27" MAG 275qf vs MSI 27" G274QPF E2

Herkese iyi geceler, MSI Mag 275QF 27" 7 bin liraya Hepsiburada'dan veya Amazon'dan MSI 27" G274QPF E2 11.300 TL birini almak istiyorum aradaki farka değer mi yoksa kaliteli olanı mı almam gerekli? Teşekkürler. 2K IPS tavsiyeniz var mı?

Selam bana bu ekranı önerdiler aldım çok memnunum istersen bir bak, samsung uygulamasından pesin fiyata 4 taksit alabiliyorsun.

Monitörün önerildiği konuda bu

Herkese iyi geceler, MSI Mag 275QF 27" 7 bin liraya Hepsiburada'dan veya Amazon'dan MSI 27" G274QPF E2 11.300 TL birini almak istiyorum aradaki farka değer mi yoksa kaliteli olanı mı almam gerekli? Teşekkürler. 2K IPS tavsiyeniz var mı?

G274QPF E2'nin daha pahalı olmasının nedeni HDR10 desteği, g-sync uyumluluğu ve usb-c girişi olmasından kaynaklanıyor. Her iki monitör de 165Hz yenileme ve 1ms tepki süresine sahip, dolayısıyla oyun deneyimi açısından aralarında pek bi' fark olacağını sanmıyorum. Yalnızca G274QPF E2 g-sync uyumlu olduğu için NVIDIA ekran kartlarıyla, Mag 275QF ise freesync destekli olduğu için AMD ekran kartlarıyla daha stabil bi' deneyim sunabilir. Optimizasyon vb gibi konuları önermsiyorsanız bu noktada ekran kartınızın marka modeline göre bir tercih yapabilirsiniz.

HDR10 desteği ve daha iyi renk doğruluğu G274QPF E2'yi görsel içerik üretimi vs gibi işler için öne çıkarıyor fakat tasarımla uğraşmıyorsanız ve yalnızca oyun oynayacaksanız Mag 275QF'in de oldukça kaliteli ve yeterli renk doygunluğuna sahip bir IPS paneli var, işinizi fazlasıyla görür. Type-c girişinin bana kalırsa telefon/kulaklık şarj etmek dışında pek bi' esprisi yok o nedenle atlıyorum.

Sonuç itibariyle çizim/fotoğraf/video düzenleme yazılımları kullanmıyorsanız fazladan 4k lira vermenize lüzum yok, Mag 275QF gayet yeterli 🤌🏼

G274QPF e2'nin daha pahalı olmasının nedeni HDR10 desteği, G-Sync uyumluluğu ve USB-C girişi olmasından kaynaklanıyor. Her iki monitör de 165Hz yenileme ve 1ms tepki süresine sahip, dolayısıyla oyun deneyimi açısından aralarında pek bi' fark olacağını sanmıyorum. Yalnızca G274QPF E2 G-Sync uyumlu olduğu için NVIDIA ekran kartlarıyla, MAG 275qf ise FreeSync destekli olduğu için AMD ekran kartlarıyla daha stabil bi' deneyim sunabilir. Optimizasyon vb gibi konuları önermsiyorsanız bu noktada ekran kartınızın marka modeline göre bir tercih yapabilirsiniz.

HDR10 desteği ve daha iyi renk doğruluğu G274QPF e2'yi görsel içerik üretimi vs gibi işler için öne çıkarıyor fakat tasarımla uğraşmıyorsanız ve yalnızca oyun oynayacaksanız MAG 275Qf'in de oldukça kaliteli ve yeterli renk doygunluğuna sahip bir IPS paneli var, işinizi fazlasıyla görür. Type-C girişinin bana kalırsa telefon/kulaklık şarj etmek dışında pek bi' esprisi yok o nedenle atlıyorum.

Sonuç itibarıyla çizim/fotoğraf/video düzenleme yazılımları kullanmıyorsanız fazladan 4K lira vermenize lüzum yok, MAG 275qf gayet yeterli 🤌🏼

G274QPF e2'nin ederi 8-9k arası. Pahalı olmasının sebebi stok olmaması. 7-7.5K'ya satılan R27QE bile G274QPF e2'den daha hızlı ve renk gamutu daha iyi. Kesinlikle 11k verilmez.
Yukarıda arkadaşın attığı Samsung Odyssey G6 G65B'yi öneririm. Samsung shop üzerinden öğrenci indirimi ile 9.779 TL'ye alabilirsin.

Kavisli istemezsen 8-9k arasına almak şartıyla Philips Evnia 27m2n5500, AOC Q27g4X, MSI G274QPF E2 alınabilir. Ya da 6.5-7.5k arasına Lenovo R27QE tercih edebilirsin. Bundan önceki 3 monitör ile özellikleri çok yakın ancak kalite kontrol sıkıntısı olduğu için ölü pikselli gelme olasılığı yüksek. İade/değişim ile uğraşmak zorunda kalabilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı