Elektronik MSI 27" Optix MAG274QRF-QD 165Hz 9.303 TL!

G3BEN

Hectopat
Makaleler
1
Stokta 1 ürün gözüküyor. Aynı satıcıdan 1 ürün daha var o da 10.376 TL.
9bin TL civarında bu seviyede monitör kaçmaz. Ölü piksel ve garanti için satıcı ile iletişime geçiniz.

Düzenleme: Telefondan bulduğum için açıklama ksımını atlamışım. Şöyle:
Kutu tanıtım amaçlı açılıp kapatılmıştır​
Işık sızması vardır​
Orijinal kutu-Orijinal içerik-Orijinal 2 yıl MSI garantili​

Diğer 10.376 TL olan model için açıklama ise şu şekilde:
Kutu tanıtım amaçlı açılıp kapatılmıştır​
Önemsiz 1 adet ölü pixel vardur​
Orijinal kutu-orijinal içerik-orijinal 2 yıl MSI garantili​
Açıkçası MSI'ın "ölü piksel>3" kapsamı olduğu için satıcının müşteri memnuniyeti için ürünü geri aldığını düşünüyorum. Işık sızması olmaması ve sadece "önemsiz" 1 ölü piksel (piksel ekranın neresinde acaba?) olması üst seviye monitör kullanmak isteyen ama fiyat artıramayan kullanıcı için "2. seçenek" biraz cazip geldi. Ben alacak olsam bütçemi zorlayamıyor isem 2. seçeneği seçerdim sanırım. Global piksel hatası >3 olduğu için MSI bile değişim yapmıyor sonuçta. 27" 2K için 1 piksel ekranın ortasında değilse kabul edilebilir olabilir, kusursuzu ararken kaybolduk zira.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör güzel, fena değil ama kutu açılıp kapatıldı mı, kullanılıp Outlet oldu da satmak için mi böyle yazıldı bilemeyiz. Firma baştan fatura kestiği için garanti tekrar 2 yıl olarak başlar buraya kadar doğru ama ürün uzun süre kullanılmış, yani 2. el de olabilir. Büyük bir sıkıntı varsa geri iade edersiniz ama şansını denemek isteyene uyarı olsun diye söyledim.

Dell'in pratikte MSI'da olmayan özelliği "Lokal Karartma" kabaca Oled, mini led gibi teknolojilerin sahip olduğu bi özellik. Gel gelelim düz IPS olduğu için berbat çalışıyor.

Onun dışında benzer teknolojilere ve özelliklere sahipler. Fiyat farkını açan nokta zaten sahip oldukları teknolojileri ne seviyeye çıkardıkları. Şöyle ki:
+Konsol kullanıcıları için başlayalım. MSI 4K 60 FPS konsolları destekliyor. Dell desteklemiyor. Görüntüyü 1080P 120Hz ve 1440P 120Hz olarak ikisi de verebiliyor. (PS5 1440P çıkış desteklemiyor.)
+ki monitör de çok düşük giriş gecikmesine sahip ancak MSI fark edilmeyecek kadar daha düşük gecikmeye sahip. (Sentetik testlerde)
+IPS panelin laneti olan kontrast değerleri iki monitörde de düşük ancak MSI IPS panel için "iyi" bir seviyede kontrast değerine sahip.
+İki monitör de HDR desteklemesine rağmen MSI tepe parlaklık seviyesinde daha iyi olduğu için ve Quantum Dot teknolojisi sayesinde harika renk yelpazesine sahip olduğu için çok daha başarılı HDR deneyimi yaşatır.
+Ekran yansımasına da değinilmiş, arkada pencere olan bir odada gündüz içerik tüketme deneyimi adına Dell'in daha başarılı olduğu söylense de bunun 400nit civarı bir tepe parlaklığına sahip monitörlerde kıstas olarak alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Aynı şekilde günlük işlerde Gigabyte G24F-2 kullandığım halde ve odada 4 pencere olmasına karşı berbat bir deneyim yaşamıyorum. Ancak aynı ortamda 27GP850-B ile daha iyi deneyim yaşadığımı söyleyebilirim. Bu Gigabyte ile LG arasındaki fiyat farkını açıklıyor ancak Dell ve MSI arasındaki fiyat farkına çok az etki eden bir şey.
+İçerik oluşturma ve içerik tüketme anlamında Quantum Dot teknolojisinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanan MSI açık ara önde. Ayrıca fabrika çıkışı kalibre edilmiş olması ile tak çalıştır üret mantığı ile de kullanılır.
+Herkes için gerekli olmasa da önemli bir özellik olan (çoğu laptop'da mevcut) Display Port Alt teknolojiis ile Type-C ile görüntü aktarımı MSI'da mevcut.
+Boyutları ve işlevselliği tasarımı da benzemesi ile birbiri ile aynı diyebiliriz bu konuda eşitler diyebilirim.

Aradaki fiyat farkını açıklabilmişimdir umarım. MSI'ın 10.000 TL üzerine çıkması bana kalırsa stoksuzluk ve arz/talep oranıyla alakalı bir durum. 10.000-10.500 TL'den fazla edeceğini düşünmüyorum.
Dell içinse yine aynı durum söz konusu, bir zamanlar peynir ekmek gibi satan bu monitörü artık ayda 2-3 adet olarak stoklara getiriyorlar sanırım. Bu sebeple de fiyatında zıplama oldu. 9-10 Bin TL'lere bile alan olmuştu. Sırf 7000 TL iken çok övüldüğü için insanlar bir nimet sandı ki 7000 TL'den fazla ederi olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaşlar fiyat konusundaki yorumum ürün bazında olup kendi görüşümdür ancak ülkemizdeki yüksek enflasyon, düşük alım gücü, yükselen döviz kuru ve stoklardaki mal durumları göz önüne alındığında "kimseye" neden 8Bin'e bunu aldın "diyemem". Herkes aklına yatan ürünü (elektronik) uygun bulduğu durumda almalı, yarın ne olacağı belli değil. (Örn: Mining'li 3 adt. ekran kartı kelepir almam.)

6 bine Mag 274QRF modelini satıyor birisi. QD modeli değil. 4 aylık ürün .
Tuf aqz modelinden daha mı iyidir? Almalı mıyım ? Alacak isem kaça almalıyım?

Çok güzel açıklamışsınız, ellerinize sağlık. 4080 ekran kartı aldıktan sonra 1440p 165/240 Hz monitörleri incelemeye başladım, ama Amerika’daki fiyatı $450, Avrupa’daki fiyatı €450 olan MSI MAG274QRX-QD monitörünün bizde €650 olmasına anlam veremiyorum. Benim bilmediğim ek bir vergi mi var da fiyatlar böyle? Yeni monitör de değil, 2 yıldan uzun süredir piyasada. Millet OLED 240 Hz konuşuyor, biz daha 1080p 144 Hz’den bahsediyoruz, yazık.

6 bine Mag 274QRF modelini satıyor birisi. QD modeli değil. 4 aylık ürün .
Tuf aqz modelinden daha mı iyidir? Almalı mıyım ? Alacak isem kaça almalıyım?
Düz -QD olmayan modeli sadece renk genişliği anlamında bir tık düşük, geri kalan özellikleri aynı. Aqz modelinden daha iyidir. Fiyat için bir şey diyemem. Ben 7500 TL iken listeme eklemiştim, en son 10.000 TL civarında satılıyordu. Ederi 8-8.5 Bin TL diyebilirim. Buna göre yorumlayabilirsiniz. Satın alımdan önce mutlaka ölü piksel ve en önemlisi ışık sızması için test yapın. Mümkünse çıplak göz ile bakın. Kameralar yanılsama yapabiliyor.

Tamamen stok ve arz/talep dengesi ile alakalı bir durum. Dell'in bahsedilen monitörü şuan 8400 TL olmuş. Dolar bir anda zıplama mı yaptı? Hayır. Tamamen stok ile alakalı ve insanlar bu tarz cihazları popüler ise kaç para olursa olsun alıyor. Bu nedenle firmalar istediği fiyata satıyor.
Yurt dışı alışverişine sıcak bakıyorsanız daha güncel modeller mevcut. Ancak belirli bir üst limiti aştığı için ekstra vergi bindirmesi çok yüksek olabilir.
Genel olarak konuştuğumuz modeller görece eski monitörler olduğu için stok sorunu globalde de görülebiliyor ancak alternatif modellere de bakılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…