2 katı fiyatını vereceğime açıkçası yurt dışından almayı da düşünebilirim. Peki madem bu monitörler satıyor, daha fazla alıp, daha fazla satmak varken neden stoklarda 1-2 tane oluyor? Şu an piyasada 2K 165 Hz+ monitör bulamıyorum. HP X27Q vardı 7k'ya, ama onun da yurt dışı fiyatı $250, hatta geçenlerde amazon indiriminde $120-130'a alanlar olmuş. Bildiğim kadarıyla %18 KDV dışında aman aman ek bir vergi yok, ama nedense fiyatlar aşırı uçuk.Düz -QD olmayan modeli sadece renk genişliği anlamında bir tık düşük, geri kalan özellikleri aynı. Aqz modelinden daha iyidir. Fiyat için bir şey diyemem. Ben 7500 TL iken listeme eklemiştim, en son 10.000 TL civarında satılıyordu. Ederi 8-8.5 Bin TL diyebilirim. Buna göre yorumlayabilirsiniz. Satın alımdan önce mutlaka ölü piksel ve en önemlisi ışık sızması için test yapın. Mümkünse çıplak göz ile bakın. Kameralar yanılsama yapabiliyor.
Tamamen stok ve arz/talep dengesi ile alakalı bir durum. Dell'in bahsedilen monitörü şuan 8400 TL olmuş. Dolar bir anda zıplama mı yaptı? Hayır. Tamamen stok ile alakalı ve insanlar bu tarz cihazları popüler ise kaç para olursa olsun alıyor. Bu nedenle firmalar istediği fiyata satıyor.
Yurt dışı alışverişine sıcak bakıyorsanız daha güncel modeller mevcut. Ancak belirli bir üst limiti aştığı için ekstra vergi bindirmesi çok yüksek olabilir.
Genel olarak konuştuğumuz modeller görece eski monitörler olduğu için stok sorunu globalde de görülebiliyor ancak alternatif modellere de bakılabilir.
Şu an ana monitörüm MSI MAG251RX 1080p 240 Hz ve çok memnunum. Bunun yanına MAG274QRF-QD iyi gider diye düşünüyordum, ama maalesef 13k altına sıfırını bulamıyorum. Gönül ister ki 240 Hz alayım, ama o da sadece Gigabyte M27Q-P ve ASUS'un bir monitörü var. Gigabyte olanı Türkiye'de hiç görmedim, ASUS olanı da 24k'ya satıyorlar alay eder gibi
Son düzenleme: