Maalesef ülkemizde 6-7 Bin TL üzeri fiyata monitör alan kişiler parmak ile sayılıyor. Ayrıca insanlar 10k para verip monitör alacaksa 1080p yüksek Hz monitör tercih ediyorlar. Bu nedenle satıcılar satamayacağı ürünü çok çok getirip bekletmiyorlar.
Yurtdışı alışverişte belli bir Euro dolar limiti var diye hatırlıyorum uzun zamandır alışveriş yapmadığım için net bir şey diyemem ancak 100 Euro gibi bir limitti sanırım, aşınca ticari alışverişe giriyor bu nedenle şahıslara fahiş vergi bindirmesi olacak diye haberlerden hatırlıyorum.
Bahsettiğiniz Gigabyte M27Q P konumuz olan MSI monitörden biraz daha iyi ve çok daha güncel bir model. Bulunur ise alınması tavsiye ederim ama ülkemize gelmiyor maalesef, belki yaza gelebilir.
HP X27 bütçe dostu gideri olan bir model, 2K deneyimi için yeterli, özellikle oyun oynamak için. 7Bine bulunursa alınabilir, Dell'in birazcık altında bulunuyor. 8-8.5K Dell alınacağına HP 7K için alınabilecek monitör. Aradaki 1.5-2K fiyata değecek farkı yok ancak bütçe varsa fark verilir.
Peynir ekmek gibi satıyor derken Dell'in bahsi geçen modeli için konuştum. Stoklarda 6900-7000 civarında (Ekim ayı içinde) görülünce neredeyse tüm forumlarda övülmeye başlanmış, peynir ekmek gibi satmaya başlamış fiyatı 8-8.5K olduğunda dahi 1-2 stok kalsa bile insanlar alıyordu. Kötü monitör demiyorum ancak 23K için RTX 4070Ti almaktan farkı yok.
@Berq Bu arada şuan medimarkt'da LG27GP850 modeli 10000 TL ile stoğa geldi. Ben aldım çok memnunum, zaten konuştuğumuz MSI ile muadil sayılabilir, artıları ve eksileri var ama dikkate değer değil. Ayrıca ölü piksel 1 tane bile olsa LG servisi karşılıyor iadeyi. Kaçırmanızı istemem. Benimkinde çok ufak ışık sızması vardı ama göze batmıyordu değişim istemedim. Şuan bu fiyata tekrar gelir mi bilinmez.
27 inç ekran. Ayarlanan ekran tabanı. Komutlarla eÅ zamanlı ilerleyen tepki. UltraGear ile nefes kesen gerçeklik. 165 Hz yenileme hızı ve FreeSync teknolojisi. HDR10 teknolojisi ve IPS ekranı görüntülemeyi kolaylaÅtırır.