MSI 4060 Ti Ventus 2X 8 GB vs ASUS RX 7600 XT 16 GB

ghitatr

Femtopat
Merhaba, GameGaraj üzerinden vade farksız taksitle alacağım için öneri sistemlerden alabiliyorum. Hangilerini önerirdiniz?

Fiyat performans amaçlı mümkün olan en düşük bütçeyle tamamlamak istiyorum.

Anakart ve ekran kartı tarafındaki seçenekler için yorumlarınızı bekliyorum.

E. Kartı: MSI Ventus 2X 4060 Ti 8 GB - ASUS 7600XT 16 GB Dual.
İşlemci: R5 9600X.
PSU: 850W+80
RAM: 24 GB.
Sıvı soğutma: MSI CoreLiquid 360 a13.
Anakart: ASUS Prime 650 Plus - ASUS TUF Gaming 850M Plus - ASUS Prime B650M-R

Oyun için kullanacağım 1080p 180Hz monitörüm var.

Artısıyla eksisiyle yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgilendiğiniz modellerin linklerini paylaşırsanız ve bir bütçe belirtirseniz, size daha doğru önerilerde bulunulabilir.

RAM tercihi olarak neden 24 GB düşündüğünüzü merak ettim?
Anakart olarak B650 ya da B850M tercih edilebilir, ancak kasa bilgisi eksik. Ayrıca ekran kartı olarak 7700 XT de değerlendirilebilir.
Sıvı soğutma sistemi bu sistem için maliyet açısından yüksek olabilir.

Parçaları kendiniz mi seçiyorsunuz? Sitenin sunduğu mantıklı, hazır sistem seçeneklerine baktınız mı? Çok fazla soru işareti var.

hemen sorularınıza yanıt vereyim. 24 gb ram olayı öncelikle bütçem şu an her şeyi top seviye almaya elverişli değil ve aynı zamanda faizsiz 6 taksit şekilde almak durumundayım.

16gb ram düşük kalır en azından şu anlık 24 alıp daha sonra rami komple değiştirmeyi 32x2 yapmayı düşünüyorum.

sıvı soğutmayla ilgili ise r5 9600x oc için çok müsait vs gibi yazılar görmüştüm daha önce yapmadım fakat ileride yaparsam diye düşündüm. ayrıca bulunduğum oda sıcaklığı çok fazla yüksek tüm gün güneş alıyor ve daha önceki sistemimde sıcaklık sorunu yaşıyordum o yüzden o şekilde seçtim seçenekler arasından önerilere açığım

kasa aigo marka 750+80 psu dahil fakat psu da değiştireceğim sistem geldikten sonra

vade farksız tavsiye sistemlerden diğer seçeneklere bakabilirsiniz bütçe 60k civarı

BOSS 5A-RTX 4060 - Game Garaj

BOSS 7A - Game Garaj

Son düzenleme:
60.000 TL'ye 5070'li bir sistem kurulabilir.
Ancak sadece tek bir siteye bağlı kalmayın; diğer sitelere de göz atmanızda fayda var. Hatta forumun sistem tavsiyeleri kısmını da mutlaka inceleyin. Belki 5.000 TL civarında bir vade farkı ödemeniz gerekebilir, ama daha mantıklı seçeneklerle karşılaşabilirsiniz.

Yine de, ben ilgili siteden iki sistem önereceğim.
Eğer sistem yalnızca oyun veya iş dışında, basit günlük kullanım için düşünülüyorsa, ekran kartı tercihinde kısıtlamaya gidilebilir.

Mutlaka yukarıdaki bölüme bakın.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-26 171120.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-26 171120.png
    142,6 KB · Görüntüleme: 17
  • Ekran görüntüsü 2025-04-26 170853.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-26 170853.png
    149,9 KB · Görüntüleme: 20
60.000 TL'ye 5070'li bir sistem kurulabilir.
Ancak sadece tek bir siteye bağlı kalmayın; diğer sitelere de göz atmanızda fayda var. Hatta forumun sistem tavsiyeleri kısmını da mutlaka inceleyin. Belki 5.000 TL civarında bir vade farkı ödemeniz gerekebilir, ama daha mantıklı seçeneklerle karşılaşabilirsiniz.

Yine de, ben ilgili siteden iki sistem önereceğim.
Eğer sistem yalnızca oyun veya iş dışında, basit günlük kullanım için düşünülüyorsa, ekran kartı tercihinde kısıtlamaya gidilebilir.

Mutlaka yukarıdaki bölüme bakın.
bütçe 60.000k civarı olduğunu belirtmiş ve 6 taksit almam gerektiğini ifade etmiştim.

öncelikle vade farkı dahil 60.000 tlyi bulabilecek daha iyi bir sistem varsa neden olmasın ?

bu sizin attığınız öneri sistemlerdeki taksit seçeneklerinde 6 taksit mevcut mu ? bahsettiğim bütçelere

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı