Herkese selamlar. Benim şöyle bir sorunum var. Msi 970 gaming anakartım ve Amd Fx 6300 işlemcili bir bilgisayarım var. Ekran kartıma müşteri çıkınca verdim. Yavaş yavaş yeni bir sistem toplarım diye ekran kartından başladım ve Msi 5600 xt Gaming x modelini aldım. Biliyorum sistemimle dar boğaz yapması gerekiyor. 600 watt güç kaynağım var,sorunsuz çalıştırdım. Furmark testi yaptığımda 118 fps ve 7000 civarı puan aldı. Eski ekran kartım 1050ti 'ydi. O 42 fps ve 2500 furmark puanı veriyordu. Örneğin eski kartımla csgo da 100 fps değerlerinde oynuyordum. Bu yeni kartı taktım başka hiçbir parça ve yazılım değişmemesine rağmen gene aynı fps değerlerini alıyorum. Oyunlar sırasında Gpu kullanımına baktığımda %50 li civarı olduğunu gördüm. Normalde oyunlar sırasında bu değerin 80-90 hatta %100 olması gerekmez mi? Furmark testleri kartın gerçek değerini veriyor (araştırdığımda benim değerin normal olduğunu gördüm) ama oyunlarda olması gerekenin çok çok altında fps değerleri alıyorum. Kafama takılan, oyunlarda dar boğaz yaşarken gpu test programlarında niye düşük puanlar ve fps değerleri almıyorum? Acaba kartımın yazılımsal olarak %50 kapasitede çalıştıran bir ayar falan mı vardır? Uzun oldu biraz , imla hataları da bolca vardır kusuruma bakmayın. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Birde İstanbul 'da kartı test ettirebileceğim bir yer var mıdır? Kafamda kartla alakalı bir sorun kalmasın
İnşallah konuyu da doğru yere açmışımdır.