MSI 970 Gaming Anakart O.C Hatası

Kaan Çorbacı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. Hemen konuya gireyim. Msi 970 anakartımla OC yapmak istedim. O.C Genie tuşuna bastım resetledim. Bios menüde falan olmuş O.C. Sonra bi açayım dedim bilgisayarı hata verdi kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı diye. Sebebi nedir? Bu arada sistem geri yüklemeyler hatayı düzelttim ama o.c yapmak istiyorum. İşletim sistemi Windows 10 bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakartı ben de kullanıyorum. Bios pilini çıkart 1 dk falan bekle gücü kesip, sonra bios pilini tekrar tak resetlensin. İşlemci modelini de belirtirsen buradan overclock yapmana yardımcı olurum oc genie kullanmadan riskli olmayacak şekilde değerleri nasıl yapman gerektiğini söylerim.
Soğutucu modeli belirtirsen de güzel olur.

Arkadaşlar ben de aynı anakartı kullanıyorum, eski kartım arızalandığı için bunu aldım. İşlemcim eski sayılır Phenom 2 x4 955 var. Aynı şekilde OC genie yaptım ben de ilk aldığımdaki meraktan bir deneme yapmak istedim. Çarpanı oynamadan fsb yi arttırmış kendi kafasına göre... 3.2 den 3.6 ya çıktı ama ben de zaten normalde çarpanı arttırarak rahatlıkla 3.6 yı görmüştüm. Sonradan ne oldu bilmem açılmadı sistem, ben de bios pilini çıkarıp resetledim. Şimdi overclocksuz kullanıyorum bu tip şeylerden dolayı da çekiniyorum açıkçası. Bu arada soğutucum da bigtyp 120. Benim şu anki görüşüm OC Genie nin çok da verimli olmadığı. Custom yapsak daha iyi sanki...

İşlemci eski olduğundan tam olarak doğru ayarlar kaydedilmemiş demek ki. OC Genie'nin amacı sorunsuz bir şekilde hiç bilmeyen biri olsa bile kolayca oc yapmasını sağlamak. Verimsiz olma diye bir şey yok çünkü voltaj vermeden yapılabilecek bir oc yapıyor. Siz kendiniz bunu ayarlarsanız daha iyi. Anakartın kuzey köprü sıcaklığını kontrol edin çünkü çok ısınıyor bir de üstüne oc yapılınca pişer kart. Kasa içi sirkülasyon iyi olmalı, ya da oraya üfleyecek şekilde bir fan takmalısın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı