Çözüldü MSI 970A-G43 Bilgisayarı Açınca EFI Shell Version 2.31 Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ozgur1

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşalar, MSI 970A-G43 anakartlı sisteme Windows 8.1 kurdum her şey güzeldi fakat biostan Windows 8 ready ayarını enable yaptıktan sonra hata almaya başladım. Klavye ve fare çalışmıyor yani ne biosa girebiliyorum ne de hatada söylediği gibi escye basabiliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Not:Bilgisayarda DVD Rom yok ona göre çözüm söylerseniz iyi olur. Aldığım hata da budur: EFI Shell Version 2.31 [4.633] Current running mode 1.1.2 Map: Cannot find required map namePress Esc in 5 seconds to skip startup.nsh, any other key to continue

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios güncelle ve cmos reset yapıp bios default yapın.
Laptopta çalışan klavye ve fare masaüstünde çalışmıyor. Dün sorun oluşmadan önce masaüstünde çalışıyordı şuan çalışmıyor bu yüzden biosa giremiyorum bile. Cmos reset nasıl atılır bilmiyorum masaüstü bilgisayarda yeniyim biraz yardımcı olursanız sevirim.

- - - Güncellendi - - -

Bios pilini çıkartıp taktım fakat yine olmadı açtığımda aynı hatayı alıyorum.

Laptopta çalışan klavye ve fare masaüstünde çalışmıyor. Dün sorun oluşmadan önce masaüstünde çalışıyordı şuan çalışmıyor bu yüzden biosa giremiyorum bile. Cmos reset nasıl atılır bilmiyorum masaüstü bilgisayarda yeniyim biraz yardımcı olursanız sevirim.

- - - Güncellendi - - -

Bios pilini çıkartıp taktım fakat yine olmadı açtığımda aynı hatayı alıyorum.

Şu video'yu bir İnceleyin. Nasıl atıldığı anlatılıyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekür ederim. O videoyu ben de izledim fakat videoda pinlere taktığı şey benim anakartımın kutusundan çıkmadı. Üstüne baktım orada da yoktu. Bende bios pilini söküp reset atmayı denedim fakat yine aynı hatayı veriyor.

Klavyelerle bile biosa giremiyorsan, işlemleri yapamıyorsan servise gönderin.
Sorunumu çözdüm. Bios pilini söküp + ve - uçları kısa devre yaptırdım 15 dakika bekledikten sonra takıp biosa girdim. Önceki çıkarttığımda biraz daha kısa bekledim belki o yüzden olabilir. Yardım eden herkese teşekür ederim.

UEFI kurlum yapmadan UEFI Boot'u devreye sokmuşsun. Windows 8 ready özelliğini açınca UEFI kurlum yapman gerek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı