MSI 970A-G43 ve RX 570 İçin Darboğaz Yapmayacak İşlemci Önerisi

eno2233

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben şu an sistemimde RX 570 ve FX 6300 kullanıyorum. İşlemcim 4.3GHz'de fakat GTA, PUBG, PROJECT CARS gibi oyunlarda GPU kullanımım %60'lara kadar iniyor. Ani FPS dropları oluyor ve şehir içi devamlı olarak 35-40 FPS civarında geziyor.

Grafikleri Ultra'da yapsam, Very Low'da yapsam FPS artmıyor. FX 8320, 8350, 8370 gibi bir işlemciye geçsem bu problemden kurtulur muyum? Msi 970A-G43 anakart ve Zalman ZM600LE 600W PSU kullanıyorum.

Hmm, 8350 alırsanız yine darboğaz olacağı içi siz en iyisi anakartı ve işlemciyi elden çıkarıp 2. el R3 1300X + A320 bir anakart alın. Bu sisteme eski parçalar ile yatırım yapmayın.
Gene kurtulma şansın yok. FX 9570-9590 Geçersin o zaman en az 1000W PSU gerekli. :D Yani anakart, işlemci değiştirmeniz lazım.
FX 9590 AMD'nin şu ana kadar yaaptığı en rezil çipti hocam. 220W TDW Ne ya? Trafoya bağlasan yine çalışmaz. Ayrıca büyük ihtimal o da darboğaz yapacaktır.

Nvidia ekran kartı olsa Phsyx teknolojisi ile yük CPU dan GPU ya aktarılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Sana tavsiyem Güç yönetimi > İşlemci güç yönetimi ;
En düşük işlemci durumu: 95
En yüksek işlemci durumu: 100
Yapıp, çözünürlüğü artır yani 1080P yap.

Hmm, 8350 alırsanız yine darboğaz olacağı içi siz en iyisi anakartı ve işlemciyi elden çıkarıp 2. el R3 1300X + A320 bir anakart alın. Bu sisteme eski parçalar ile yatırım yapmayın.

FX 9590 AMD'nin şu ana kadar yaaptığı en rezil çipti hocam. 220W TDW Ne ya? Trafoya bağlasan yine çalışmaz. Ayrıca büyük ihtimal o da darboğaz yapacaktır.

Hocam şimdi 1300x tamamen besler mi benim kartımı? Ya da ryzen geçersem ddr4 geçmem gerekicek çok pahalıya patlar bana. i7 2600k veya 3770k ile nasıl olur?

Nvidia ekran kartı olsa Phsyx teknolojisi ile yük CPU dan GPU ya aktarılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Sana tavsiyem Güç yönetimi > İşlemci güç yönetimi ;
En düşük işlemci durumu: 95
En yüksek işlemci durumu: 100
Yapıp, çözünürlüğü artır yani 1080P yap.

Hemen deniyorum. Bu arada zaten 1080p de oynuyorum çoğu oyunu ama pubg de 1440p yapıyorum gpu ya binsin cpu dan çekilsin diye 1080p altına inmem zaten.

Edit: Denedim hiçbir fark olmadı.

Son düzenleme:
Hocam şimdi 1300x tamamen besler mi benim kartımı? Ya da ryzen geçersem ddr4 geçmem gerekicek çok pahalıya patlar bana. i7 2600k veya 3770k ile nasıl olur?

Hemen deniyorum. Bu arada zaten 1080p de oynuyorum çoğu oyunu ama PUBG de 1440p yapıyorum gpu ya binsin cpu dan çekilsin diye 1080p altına inmem zaten.

Edit: Denedim hiçbir fark olmadı.
Ucunu ucuna besler. 3770K Rahatça besler fakat eski sisteme eski parçalarla yükseltme yapmanızı önermiyorum.

Hocam öylede maddi güç bu kadar yani ddr4 yeni nesil geçmem için en az 2000tl lazım oda bende yok 800-900 tl civarına kurtarmaya bakıyorum bende.

Kardeşim ne yaptın? Aynı hikaye bende de var, ne yapsam diye kara kara düşünüyorum.
Hatta OC yapmışsın sanırım :) Ben şu an 4.2 stabil testini yapıyorum.
Bir de sorum olacak, durmadan GPU Kullanımı 0 olup duruyor, dalgalı bir kullanım var sende de böylemi??
Farklı bir konuya da yazdım, geçici çözüm oyun içi grafik ayarlarını arttırmak, böylece ekran kartının işlemciye yüklenmeye zamanı kalmıyor. Dalganma gidiyor fakat FPS yine az.
Tek kesin çözüm işlemci değişimi.

Son düzenleme:
Kardeşim ne yaptın? Aynı hikaye bende de var, ne yapsam diye kara kara düşünüyorum.
Hatta OC yapmışsın sanırım :) Ben şu an 4.2 stabil testini yapıyorum.
Bir de sorum olacak, durmadan GPU Kullanımı 0 olup duruyor, dalgalı bir kullanım var sende de böylemi??
Farklı bir konuya da yazdım, geçici çözüm oyun içi grafik ayarlarını arttırmak, böylece ekran kartının işlemciye yüklenmeye zamanı kalmıyor. Dalganma gidiyor fakat FPS yine az.
Tek kesin çözüm işlemci değişimi.
Kardeşim yeni gördüm bayadır bakmıyordum foruma da. Sistemi yükselttim ben 2600x, Msi B450 Gaming plus Corsair Vengeance CL16 3200mhz ram aldım 2x8GB keyfim yerinde maşallah. Bu arada 2600x ya da herhangi bir ryzen kullanan varsa core boost ve precision boost kapatıp boos hızına sabitleyin eğer ısınma sorunu yoksa. Ben 4.1'e sabitledim daha yüksek fps alıyorum mhz de yükselip alçalma yapıyor yoksa zorlanmaya göre buda bazı oyunlarda drop yapıyordu böylelikle bunun önüne geçtim cayır cayır oynuyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı