MSI 970A-G46 fan kontrol

Aykut Yılmaz

Hectopat
Katılım
9 Şubat 2014
Mesajlar
115
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
@Akif yine seni davet ediyorum bu anakart sende olduğu için başka kimsede var mı bilmiyorum. Vardır illaki de bilindik olarak olduğun için. Neyse MSI G46 anakartım var BIOS'dan işlemci fan hızını düşürmek istiyorum. 2500 Rpm'de dönüyor ve biraz ses çıkarıyor. O yüzden CPU fan ile denemeye çalıştım ama MSI G46 anakartı desteklemiyor listesine baktığımda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'da Hw Monitor diye bir bölüm var mı? Oradan CPU fan ayarını "Silent" hale getirebilirsin.

Not: MSI Control Center diye bir program ile arkadaşlar yapmış sanırsam.
 
Bence boşta 2500 gayet iyi. Yükse mesela bende 4000-5000 rpm dönüyor anca yükte olunca ses yapıyor. 2000 rpm bence sessiz. Oğulcan arkadaşımızın dediği gibi Bios'ta fan ayarları var orada şık olacak tıklayın standart turbo veya silent mod var bunlardan silent modu seçerseniz rpm hızı düşecektir. Ama yük altında tekrar hızlı dönmeye başlar.
 
Yani Silent otomatik olarak ayarlıyor kendini öyle mi? Oyuna girdiğim zaman işlemci ısındığı zaman fan da hızlı dönmeye başlayacaktır, öyle mi?
 
Sanırım stok fan kullanıyorsunuz. Düşürseniz de ses gelmeye devam edecek. Oyuna girdiğiniz zaman işlemci daha performanslı çalıştığı için ısınacak, dolayısıyla fan da hızlı dönmeye başlayacaktır. Fan hızı zaten otomatik olarak ayarlanıyor. Düşürürseniz ısınma sorunuyla karşılaşabilirsiniz.
 
Silent mod fan hızını düşürüp sessiz çalışmasını sağlıyor boşta iken. Siz oyuna girdiğinizde işlemci ısındığı için fan hızı tekrar artar ve ses yapar. Silent mod sadece boştayken işe yarıyor nette falan gezinirken.
 
@xtreme Bu arada sana bir şey sormak istiyorum zalman Z3 Plus kasam var içinde 4 fan var egzoz ve ön led fanı 800 Rpm çalışıyor üstteki 2 fana kontrol bağladım. Düğmeğe basmadan 800, basınca 1000 küsür bu kontrolcüyü diğer fanlara da bağlayabilir miyiz? Bilgin var mı ve sende kaç Rpm dönüyor bildirir misin?

Edit: Stok fan kullanmıyorum Akif zalmanın 92mm'lik soğutucusu var 120mm'lik alacaktım ama stokta yoktu Cooler Master T2. Model şu:
Zalman Performa Lga775/1150/1155/1156 & Amd Am2/Am2+/Am3/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fan kontrol sistemleri bazı kasalarda var, uygulanabileceğini düşünüyorum ancak kesin bilgi vermek istemem.

Şu an kendi sistemimde değilim. O yüzden sistemim hakkında bilgi veremeyeceğim.
 
Evet zalman z3 plus kasadada var ama ben vatan çalışanına fan kontrolcüsünüde bağlarmısınız demiştim tamam demişlerdi sadece üst fanların hızı artmakta acaba diğer fanları kontrol etmek için kablomu yoktu yada kasamı öyle.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı