hiphopsin
Hectopat
Daha fazla
PC'nin audio girişinden kulaklığı çıkarıp ses sistemini takarken görüntü birden gitti sonra herhangi bir çözüm bulamadım. Bütün parçaları söktüm (işlemciye kadar ) tekrar kontrol ettim silgi ile RAM ve ekran kartı girişlerini temizledim belki oksitlenme olmuştur falan diye. RAM soketlerini değiştirdim, RAM'leri tek tek taktım, HDD'leri çıkardım tek tek denedim falan hiçbir işe yaramadı. Anakartım MSI 990FXA-GD80, ekran kartı da HD7970. Bilgisayarcıya götürmeden önce başka bi ekran kartı denedim açmadı. Sonra bilgisayarcıya götürdüm mecbur elimde avometre falan olsa kaçak akım var mı diye bakacaktım bakamadım. Adamlar anakartın BIOS'unu söküp 0'dan yükledi sonra ekran kartı olarak başka ekran kartı taktım ama benim ekran kartı hala çalışmıyor. Bu arada cmos clear falan her şeyi denedim. Anakarıtmın BIOS'u 2012'ye ait ve son sürüm 2015. Anakartın MSI'dan indirdiğim BIOS'u exe dosyası olarak iniyor ve flasha atıp çalıştırmamı istiyor. Çalıştırıyorum bi .bin dosyası çıkarıyor fakat anakart da o .bin dosyası ile çalışmıyor. Hani belki ekran kartı BIOS güncellenirse çalışır derdindeyim.
Ekran kartı direk tamire gitsin istemiyorum, bu arada ekran kartını komple söküp kontrol ettim arızalı biR kondansatör yok fakat avometre olmadığı için diyotlara falan bakamadım. Bilgisayarcının söylediği anakartta kaçak akım falan yok kontrol etmiş.
Sosyal'de gezinirken şu başlığı gördüm;
Afuwin bende de flash part hatası veriyor çünkü hani bir çözüm veya tahmininiz varsa yardımcı olur musunuz diye sormak istedim.
Ekran kartı direk tamire gitsin istemiyorum, bu arada ekran kartını komple söküp kontrol ettim arızalı biR kondansatör yok fakat avometre olmadığı için diyotlara falan bakamadım. Bilgisayarcının söylediği anakartta kaçak akım falan yok kontrol etmiş.
Sosyal'de gezinirken şu başlığı gördüm;
Afuwin bende de flash part hatası veriyor çünkü hani bir çözüm veya tahmininiz varsa yardımcı olur musunuz diye sormak istedim.
Son düzenleyen: Moderatör: