MSI 990XA-GD55 Tabanlı Sistem

Huzur53

Hectopat
Merhaba arkadaşlar umarım iyi vakit geçiririz aranızda olmaktan çok mutluyum. Öncelikle bir kasa topladım eksiklerini ve artılarını yazarsanız sevinirim bence yok :)
amacım oyun oynamak sadece oyun.

• İŞLEMCİ: AMD FX-SERIES X8 8350 4.0GHz 16MB 32nm AM3+ İŞLEMCİ 125W
  • ANAKART: MSI 990XA-GD55 AM3+ AMD 990X+SB950 DDR3 2133MHZ(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
  • RAM: GSILL 8GB RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 TEK MODÜL RAM
  • EKRAN KARTI: Asus HD 7970 DirectCuii
  • Kasa: Corsair Carbide Series 400R 750 Watt
  • Monitör: 24 ASUS VG248QE DVI HDMI DP MONITOR(OYUNCU MONİTORU)
  • İşlemci Soğutucu: Thermaltake Frio OCK İşlemci Soğutucusu Intel/Amd Uyumlu (130mm Fanlı)
  • Mouse Pad: Razer Goliathus Fragged Control Edition Mouse Pad Large
  • Klavye: A4 TECH X7-G800MU

+
___________________________________________________________________________________________________

Herşey Toplam: 3300 TL HERŞEY DAHİL

RAM konusunda o RAM'leri aldım diyelim, nasıl 1866 mhz kullanacağım? Direk kendisi mi kullanıcak BIOS mios olacak mı? Ayar yapmayı bilmiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar klavye falan değiştirmeyeceğim. Anlayamayacağım farklara para vermek istemiyorum. Minimum para ile maks performans istiyorum.

Anakart ASUS M5A97 R2.0 ile değişmeli. FX işlemcilerin frekans'ı zaten 1866Mhz idir. Bu yüzden işlemci onlarla tam performans çalışır. Ve evet direk kendisi kullanır senin BIOS'tan ayar yapmana gerek yok. M5A97 serisi anakartlar Windows 8 için optimize edildikleri için Win 8 ile uyumlu çalışıyor ayrıca. Bende Logitech klavye almandan yanayım. Düzgün bir klavyesini alırsan performans farkını göreceksin. Ve ekran kartı bütçe uyuyorsa ASUS GTX 680 DirectCUII veya MSI Lightning GTX680 alınabilir max. performans için.

Anakart ASUS M5A97 R2.0 ile değişmeli. FX işlemcilerin frekans'ı zaten 1866Mhz idir. Bu yüzden işlemci onlarla tam performans çalışır. Ve evet direk kendisi kullanır senin BIOS'tan ayar yapmana gerek yok. M5A97 serisi anakartlar Windows 8 için optimize edildikleri için Win 8 ile uyumlu çalışıyor ayrıca. Bende Logitech klavye almandan yanayım. Düzgün bir klavyesini alırsan performans farkını göreceksin. Ve ekran kartı bütçe uyuyorsa ASUS GTX 680 DirectCUII veya MSI Lightning GTX680 alınabilir max. performans için.

Anakart konusunda katılmıyorum. Birisi 990 tabanlı diğeri 970. AMD FX serisi işlemcilerde en iyi performansı 990 tabanlı anakartlar verir diye biliyorum.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar ekran kartı olarak sizce hangisi.

GIGABYTE GTX680 2GB OC
Zotac GTX680 Amp Edıtıon!
Asus HD7970 DirectCuİİ

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar 3 ekran kartı arasında kaldım daha doğrusu 4 sistemim bu şekilde!

• İŞLEMCİ: AMD FX-SERIES X8 8350 4.0GHz 16MB 32nm AM3+ İŞLEMCİ 125W
  • ANAKART: MSI 990XA-GD55 AM3+ AMD 990X+SB950 DDR3 2133MHZ(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
  • RAM: GSILL 8GB RIPJAWSX DDR3 1866 MHZ CL9 TEK MODÜL RAM
  • EKRAN KARTI: Asus HD 7970 DirectCuii
  • Kasa: Corsair Carbide Series 400R 750 Watt
  • Monitör: 24 ASUS VG248QE DVI HDMI DP MONITOR(OYUNCU MONİTORU)
  • İşlemci Soğutucu: Thermaltake Frio OCK İşlemci Soğutucusu Intel/Amd Uyumlu (130mm Fanlı)
  • Mouse Pad: Razer Goliathus Fragged Control Edition Mouse Pad Large
  • Klavye: A4 TECH X7-G800MU

Şimdi ekran kartı konusunda aslında ASUS HD 7970 DirectCui versiyonunu almaya karar vermiştim ama genelde gtx680 önerdiler.

Sizce:

ASUS GTX680 DIRECTCU2 O.C Modeli Türkiyede Yok Ama Ben Buldum!
Zotac GTX680 Amp! GPU ve Bellek Hızı Değerleri Harika
GIGABYTE GTX680 2GB OC
ASUS HD 7970 DirectCui Tam Bir F/P ÜRÜNÜ!

Benim de bir bildiğim var ki bende sana söylüyorum zaten. Bak bu forumda kaç kişiye 990 tabanlı anakart önerilmiş? Bi kere de tavsiyemizi dinleyin işte. M5A97 R2.0 fiyat performans ürünü olup senin dediğin anakart tan daha iyidir. Çok OC yapmak isterseniz de R2.0 EVO alırsınız. Ekran kartı konusunda benim seçimim 680 den yana olur. Çok ta memnun kalırsın.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı