Çözüldü MSI A320M Bazooka anakart Quad RAM destekler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darkskynin

Hectopat
Daha fazla  
Ben baktım Anakart'ın özelliklerine ve çift kanal diyordu. Ve 4 tane RAM Slotu var. Sizce dörtlü kanal yapabilir miyim?

Çözüm
4 tane takarsam 2 kanal sayılıyor yani mantıkken 4 kanal olmuyor mu?
Hayır. 4 kanal desteği hem anakart hem de işlemci işidir. (Genel olarak işlemci aslında, ama konuyu karıştırmamak için detaya inmeyeceğim.) Kaç tane taktığınız değil önemli olan, işlemci ve anakartın desteği asıl kriter.
Dört kanal yapamazsınız. Ama aynı bellekten 4 tane takarsanız yine çift kanal olarak çalışır. O konuda bir kuşkunuz olmasın.

Hocam maalesef olmuyor. Çift kanal RAM destekliyor. 4 tane bile olsa yine çift kanal olur.

4 tane takarsam 2 kanal sayılıyor yani mantıkken 4 kanal olmuyor mu?
Hayır. 4 kanal desteği hem anakart hem de işlemci işidir. (Genel olarak işlemci aslında, ama konuyu karıştırmamak için detaya inmeyeceğim.) Kaç tane taktığınız değil önemli olan, işlemci ve anakartın desteği asıl kriter.

Çözüm
Hayır. 4 kanal desteği hem anakart hem de işlemci işidir. (Genel olarak işlemci aslında, ama konuyu karıştırmamak için detaya inmeyeceğim.) kaç tane taktığınız değil önemli olan, işlemci ve anakartın desteği asıl kriter.

Yani 4 tane RAM'de taksam 2 tane RAM'de taksam değişen tek şey boyut oluyor o zaman değil mi?

Her modülün aynı özelliklere sahip olduğunu var sayarsak, evet.

Bir şey daha soracağım ama ben baktım ama bir türlü bulamadım bu "Dual-Channel PCI Express mode" nedir tahminimce PCI-e slot'uda mı RAM kanalı desteklemesi gerekiyor?

"Dual-Channel PCI Express mode"
Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum.
PCI-e slotu da mı RAM kanalı desteklemesi gerekiyor?
Sanmam. Bunun var olduğunu bile düşünmüyorum.

Bahsettiğiniz şey gerçek bile olsa burada cevaplayamam, konunun amacından sapmış oluruz çünkü. Bunun için yeni bir konu açabilirsiniz. Bu yazıyı gördüğünüz kaynağı da belirtin, bir bileni varsa daha kolay yardımcı olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı