MSI A520M-A Pro'dan Gigabyte B550M S2H'e geçilmeli mi?

Godzjlla

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, şu anda kullanmış olduğum anakart MSI A520M-A Pro bunu tam 2 senedir kullanıyorum.
Şu an da Gigabyte B550M S2H anakarta geçme fırsatım var sizce geçmeme gerek var mı? Yaklaşık 2.500 TL gibi bir ücret ödeyeceğim karta.

Sistem özelliklerim.
MSI 3060 Gaming X 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
16x2 32 GB 4000MHz CL 18 G.Skill
M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, şu anda kullanmış olduğum anakart MSI A520M-A Pro bunu tam 2 senedir kullanıyorum.
Şu an da Gigabyte B550M S2H anakarta geçme fırsatım var sizce geçmeme gerek var mı? Yaklaşık 2.500 TL gibi bir ücret ödeyeceğim karta.

Sistem özelliklerim.
MSI 3060 Gaming X 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
16x2 32 GB 4000MHz CL 18 G.Skill
M.2 SSD.
Çok bir lüzmu yok. Üst düzey parça kullanmıyorsunuz ve geçeceğiniz anakartta çok üst düzey bir anakart değil. Giriş seviyesi bir B550.

AM4'ün zaten sonuna gelmişsiniz hocam. Bu tarz harcamalar yerine AM5'e yol almayı veya farklı ihtiyaçlarınız için harcamayı tavsiye ederim. Tabi "Ben OC yapıcam ve VRM soğutması ile 'B' anakart lazım, üstünde Gen 4 SSD'im var ve Intel ARC B580 gibi PCIe 4.0 isteyen GPU'ya geçerim." diyorsanız, bu model olmasa bile farklı B550m'lere bakın derim.

Çok bir lüzmu yok. Üst düzey parça kullanmıyorsunuz ve geçeceğiniz anakartta çok üst düzey bir anakart değil. Giriş seviyesi bir b550.

AM4'ün zaten sonuna gelmişsiniz hocam. Bu tarz harcamalar yerine AM5'e yol almayı veya farklı ihtiyaçlarınız için harcamayı tavsiye ederim. Tabii "ben OC yapacağım ve VRM soğutması ile 'b' anakart lazım, üstünde gen 4 SSD'im var ve Intel Arc B580 gibi PCI-e 4.0 isteyen GPU'ya geçerim." diyorsanız, bu model olmasa bile farklı B550M'lere bakın derim.

Açıkçası AM5 geçme gibi bir düşüncem şu an yok, bu söylediğim anakarta geçme istememdeki sebep şu anki anakartım bir tık düşük kalıyor olması. ekran kartım 4.0 ama anakartım 3.0 gibi mesela

Açıkçası AM5 geçme gibi bir düşüncem şu an yok, bu söylediğim anakarta geçme istememdeki sebep şu anki anakartım bir tık düşük kalıyor olması. ekran kartım 4.0 ama anakartım 3.0 gibi mesela
O ekran kartı için hiçbir önemi yok doğrusu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 3060 pek seçiçi bir kart değil. Intel ARC'lar veya AMD RX'ler gibi.

İlla anakart değiştirmek istiyorsanızda farklı bir anakart bakın. B550m S2H çok iyi bir kart değil. VRM soğutması olmasa Asrock B550m-HDV ile aynı kefede.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı