MSI A520M Pro Anakartta VGA Işığı yanıyor

Psikopatizm

Hectopat
Yer
istanbul/Kartal
Daha fazla  
Merhaba. Geçen günlerde MSI A520M Pro anakart aldım, VGA ışığı sorununu bir türlü çözemedim. AMD RX 5700 XT ve RX 550 ekran kartlarını denedim, RAM'leri değiştirdim, güç kaynağını değiştirdim. Kullandığım işlemci Ryzen 5 3600; ayrıca 2600X ile de denedim, sorun çözülmedi. Ben de problem var diye geri gönderdim, değişim istedim. Sağ olsunlar, değişim yapıldı ama gelen anakartta da VGA ışığı yanık kalıyor. Bu sefer Ryzen 5 5600 ile denedim, durum hâlâ negatif. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Olur hocam. Pili sökmek için ekran kartını sökmenize gerek kalmaz.

Jbat1 yaptım gene açılmadı Ryzen 5 5600 de taktım tüm parçaları değiştirdim gene VGA da kaldı az önce başka kasada monitör ve kabloyu tekrar test ettim ve değişimden gelen kart bu anlayamadım. İlk gelen kart ile aynı sorun.

Acaba değişim yapmayıp aynı kartı geri mi gönderdiler?

Gönderdikleri yeni anakartta seri numara değişmiş ayrıca da pili ekran kartına takarken hafif çizmiştim değişim olduğuna eminim. Son olarak da RX 5600XT ekran kartı taktım gop sorunu verdi BIOS'a girip hem UEFI yaptım hem BIOS güncelledim sonrasın da 5700XT taktım bu iki ekran kartında görüntü almayı başardım ama RX550 ile hala görüntü alamadım. RX550'yi MSI B450 Gaming Plus Max'a taktım görüntü aldım. Garip bir problem, iade talebi oluşturdum lakin kendi fikrim gereği etik bulmadım. Netice de görüntü aldım ama RX550 de neden görüntü vermez aklım almadı.

BIOS'ta CSM disable ise ve RX 550'nin UEFI desteği yoksa görüntü vermez. Bunun için BIOS'ta CSM enable yapmanız gerekir.

RX550 taktığımda CSM enable idi. 5600XT ve 5700XT'yi takınca gop hatası verdi CSM yerine UEFI yapınca sorunsuz iki kartta görüntü verdi anakartın default ayarında CSM aktif.

RX550 taktığımda CSM enable idi. 5600XT ve 5700XT'yi takınca gop hatası verdi CSM yerine UEFI yapınca sorunsuz iki kartta görüntü verdi anakartın default ayarında CSM aktif.

Maalesef hiçbir koşulda RX550'den görüntü alamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…