Herkese merhaba. 3 yıl önce aldığım MSI Aegis Ti model bilgisayarımı güncelleme zamanının geldiğini düşündüğüm için ekran kartı ve işlemci Upgrade'i yapmak istiyorum. Sorun şu ki bu özel bir kasa ve bazı konularda yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle sistemde 2 adet GTX1070, i7 6700K, 32 GB DDR3 RAM ve 850W güç kaynağı var. İşlemci soğutması da MSI'ın özel sıvı soğutma sistemi var.
Birinci sorunum ekran kartları hakkında. Benim almak istediğim kart RTX2070 Super, MSI'ın kendi sitesinden aldığım bilgiye göre güç kaynağı yeterli ve kart da sisteme uygun, fakat benim 2 kartım yerine 1 kart gelince bir sıkıntı çıkar mı bilmiyorum, çünkü bu anakart Z170 serisinin özel bir versiyonu ve 2 adet PCI-e portu var. Ayrıca yeni alacağım ekran kartı sisteme fazla gelir mi ondan da emin değilim. Yaptığım araştırmaya göre işlemcim zaten oldukça güçsüz kalacak, bu yüzden onu da değiştirmeye karar verdim.
İkinci sorun da burada başlıyor. Şimdiye kadar bahsetmediğim bir şey var, bu sistemin özellikleri arasında kolay hızaşırtma var, yani kasa üzerinde bir tuşa basarak işlemci hızı 4.5GHz'e kadar çıkabiliyor ama yeni alacağım işlemci (i7 8700K veya i7 9700K olacak) bu sisteme uygun çalışacak mı bilmiyorum.
MSI'dan gelen bilgiler:
This System is with 850W Power Supply for shipping.
If just install One RTX 2070 Super, it shoulb be installed.
But RTX 2070 Super is not on recommend list so cannot 100% guarantee it.
It is specification for
Aegis-Ti on MSI website.
GeForce® GTX 1080 8 GB GDDR5X 2way-SLI.
GeForce® GTX 1070 8 GB GDDR5 2way-SLI.
Aegis Ti | Desktop - The most versatile consumer pc | MSI Global
It is recommend list for
Aegis-Ti on MSI website, please Click "recommend" first.
RTX 2070 Super is not on recommend list.
Support For Aegis Ti | Desktop - The most versatile consumer pc | MSI Global
Sistemim hakkında daha fazla bilgi lazım ise daha önceden paylaştığım inceleme yazısı da burada:
MSI Aegis TI EU 005 İncelemesi - Technopat Sosyal
Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum, eğer daha uygun olduğunu düşündüğünüz konfigürasyonlar varsa önerilerinize de oldukça açığım.