MSI Aero GTX 1080Ti Sıvı Soğutma Yapmalı Mıyım?

BerlT

Hectopat
MSI Aero 1080Ti ekran kartına sahibim ve 2K monitör kullandığım için ekran kartının ısısı oyunlarda 80-85 dereceyi geçiyor. Bu yüzden custom sıvı soğutma takmak istiyorum ama garanti ile ilgili bir sorun yaşar mıyım ve soğutmayı takarsam ortalama kaç derece düşüş alırım acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutma ciddi derecede düşüş gösteriyor diye biliyorum. 10-15 derecelik düşüş görürsünüz diye düşünüyorum. Yalnız sıvı soğutma konusunda çok çok bilgim yok. Kart tek fanlı olduğu için sıkıntı çıkarabilir. Yalnız değerler çok iyi değil çok ta kötü değil. @Oreki @CJack60 sıvı soğutma da daha yardımcı olurlar herhalde.

ARCTIC Accelero Xtreme IV
Custom sıvı soğutmaya çok para harcamana gerek yok. Bu ürün de işini görebilir. Çok kaliteli bir soğutma performansı var. Markaların high-end hava soğutmalı modellerinde bile zar zor bulacağın cinsten.

Accelero Xtreme IV | High-End VGA Cooler for AMD / NVIDIA up to 300 W TDP | ARCTIC
GTX 1080 Ti uyumlu olarak belirtilmiş. Sen gene de elindeki model uyumlu mu değil mi alttaki mail adresine danışarak teyit edebilirsin.
cs@support.arctic.ac

(Not: Bu işlem de sıvı soğutma takman da garantiyi sanıyorum devre dışı bırakır, bilgin olsun.)

MSI Afterburner ile GPU Clock ayarını düşürerek oyunlara girmeyi deneyebilirsin ısınma konusunda gerçekten fark edilir derecede sorun çözmekte, ayrıca garantisi devam ediyorsa custom işlerken kaçınmadan fayda var nedeni ise bir vidanın üstündeki garanti etiketini custom eşya takmak için sökmen gerekiyor ki sökülünce garanti dışı kalır cihazın. Garanti dışı kalması demekte kısaca ekran kartın çizgi atmaya başlarsa ekran kartını çöpe atmak zorunda kalman demek.

Isınma sorununun nedeni büyük ihtimalle tozlanmadan kaynaklı olmalı eğer bulabilirsen basınçlı hava tutabilirsin yalnız tutarken blower fanı elinle tutmanı öneririm ve ya garantiye temizlemeleri için yollayabilirsin.

Herkese cevapları için teşekkürler ama başka yerlerde de araştırmama rağmen bu iş benim bütçemi biraz aşacak gibi duruyor ayrıca yeni aldığım için garanti hakkımın gitmesine göz yumamam o yüzden fan temizliği için garantiye yollamayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı