MSI Afterburner fan ayarı yapılmıyor

fartmaker

Decapat
Katılım
2 Haziran 2021
Mesajlar
102
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, "onboard" ekran kartı deniyordu sanırım. Yanlış yazdıysam kusura bakmayın. Benim sorunum şöyle; normal bir ekran kartına sahip değilim, teknolojiyle fevkalade içli dışlılığım yok. Yani onboard ekran kartına sahibim, çünkü geçtiğimiz günlerde ekran kartım yandı ve artık işlemci çok ısınıyor buna çözüm aramak için "MSI Afterburner", "SpeedFan", "HWinfo" gibi programlar indirip fan hızını arttırıp sıcaklık değerlerini düşürmek istedim ama bu programlar fanlarımı görmedi. (Kullandığım programları sitesinden indirdim hepsi son sürüm)

Not: Ekran kartım varken sıcaklık değerli vs. baya normaldi hatta çok iyiydi, sadece oyunlarda bir nebze ekran kartı ısınıyordu o kadar. Ama şimdi herahngi gibi bir program çalışmamasına rağmen 40 derece altını çok nadir görüyor. Alternatif güçlü bir çözümü olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Ayrıca "direkt ekran kartı al, sistem yenile, format at" gibi cevaplar yazmazsanız sevinirim.

MSI Afterburner şöyle gözüküyor:
Screenshot_3.png

Sahip olduğum sistem:
Screenshot_2.png

Sıcaklık değerleri vs (bu sıcaklık değerli varken arkada sadece forum ve GPU Z açıktı):
Screenshot_4.png
 
Son düzenleme:
Merhabalar, "onboard" ekran kartı deniyordu sanırım. Yanlış yazdıysam kusura bakmayın. Benim sorunum şöyle; normal bir ekran kartına sahip değilim, teknolojiyle fevkalade içli dışlılığım yok. Yani onboard ekran kartına sahibim, çünkü geçtiğimiz günlerde ekran kartım yandı ve artık işlemci çok ısınıyor buna çözüm aramak için "MSI Afterburner", "SpeedFan", "HWiNFO" gibi programlar indirip fan hızını arttırıp sıcaklık değerlerini düşürmek istedim ama bu programlar fanlarımı görmedi. (kullandığım programları sitesinden indirdim hepsi son sürüm)

not: ekran kartım varken sıcaklık değerli vs. bayağı normaldi hatta çok iyiydi, sadece oyunlarda bir nebze ekran kartı ısınıyordu o kadar. Ama şimdi herahngi gibi bir program çalışmamasına rağmen 40 derece altını çok nadir görüyor. Alternatif güçlü bir çözümü olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Ayrıca "direkt ekran kartı al, sistem yenile, format at" gibi cevaplar yazmazsanız sevinirim.

MSI Afterburner şöyle gözüküyor:
Eki Görüntüle 1052956
Sahip olduğum sistem:
Eki Görüntüle 1052968
Sıcaklık değerleri vs (bu sıcaklık değerli varken arkada sadece forum ve GPU Z açıktı):
Eki Görüntüle 1052967

Yanlış MSI Afterburner programını indirmiş olabilirsin. Fake olanı var bunun.
 
Onboard ekran kartı dediğiniz işlemciye entegredir :) Yani fan ayarı yapamazsınız. Yapacaksanız işlemci fanına yapabilirsiniz. Bios üzerinden. Eğer desteklemiyorsa Speedfan programı ile yapabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı