MSI Afterburner fanları kontrol etmiyor

Katılım
27 Ağustos 2016
Mesajlar
40
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sevigili Technopat Sosyal kullanıcıları, yeniden ocağınıza düştüm. Mining'e yeni başlamış biri olarak ilk gün inanılmaz bir hızaşırtmayla 2 adet GTX1070 ekran kartımı 80 derecelerde çalıştırdım. Yaptığım hesaplamalara göre de oldukça iyi bir gelir elde edecektim ancak sonradan araştırıp öğrendim ki mining yaparken kartların optimum çalışma sıcaklığı 65-70 derece arasındaymış. Ben de hemen geri adım atıp hızaşırtmayı makul değerlere çektim ki kartlarım yanmasın. Ancak MSI Afterburner'dan ne kadar ayarlarsam ayarlayayım, sıcaklık limitini ne kadar düşürürsem düşüreyim sıcaklığı 70'in altında sabit tutamadım. Ayarları uygulaya bastıktan sonra sıcaklıklar 20-30 saniyeliğine 70'in altına düşüyor ancak sonra fanlar tekrar çalışma performanslarını düşürüp sıcaklığı 80'in altında tutmaya çalışıyorlar. Gücü kısıtlamama ve yeni bir sıcaklık/fan hızı grafiği belirlememe rağmen bir türlü istediğim değere ulaşamadım. Bu konu ile ilgili ne yapabilirim? Desteklerinizi bekliyorum.
Bu arada fan kontrolünü otomatiğe de alsam bir şey değişmiyor, birkaç saniyeliğine çalışan fanlar hemen ardından yavaşlıyor.

1611095078377.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ve işlemcilerin 60 dereceden yüksek çalışması benim için kritik seviyelerde demektir şahsen tavsiyem overclock ile kartın normal çalışma hızı arasında bir hashrate farkı var ise oc ile kullanın ama hazır havalar soğuk iken balkonda çalıştırmanız işinize yarayabilir genelde soğuk alanlarda tutarlar mining sistemlerini.
 
Normal çalışırken de mining'e başladığım anda sıcaklık 80'e fırlıyordu. miner'ın configinden onu 70'e çektim, iki farklı kontrol mekanizması olunca doğal olarak fanların da kafası karışıyor. Sistem mining sistemi değil :) Arada kendi ihtiyacım da oluyor o yüzden masada kalıyor. Yalnız şimdi de şöyle bir problemim oluştu, bir süre sonra görüntü kendiliğinden gidiyor ve sistem donuyor. Kendine gelmesi için de hard reset atıyorum her seferinde, gündüzleri çok problem yaratmasa da akşam açık bırakınca ve donuk halde uzun süre kalınca bir süre görüntü alamıyorum display porttan. Acaba bu DP'nin güç tasarrufu modu yüzünden mi oluyordur, yani HDMI'a geçersem çözülür mü mining yaparken?
 

Geri
Yukarı