MSI Afterburner hızları sona çekmek

Mehmet Taşkın

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. MSI Afterburner programı kullanıyorum. Şimdi bazı şeyleri elle değiştirebiliyoruz ama bilgisayara bir zararı olur mu bilmiyorum.

Sorularım:
1- Core Clock hızını fullesem bir zararı olur mu ?
2- Memory Clock hızı fullesem bir zararı olur mu ?
3- Fan Speed'i %100'de tutsam bir sıkıntı olur mu ?

Karta giden gücü arttırmadan Core Clock fullerseniz kartınız çakılıp hata verebilir, görüntüyü kesebilir. Memory Clock da aynı şekilde kartınızın görüntü kesmesine neden olabilir. Fan speed ise gürültüsüyle rahatsız eder, fanlarınızın erken yıpranıp eskimesine neden olur. Hepsinden önemlisi overclock yapmak istiyorsanız bu şekilde tüm değerleri fullemek yerine azar azar arttırarak uygun değerleri bulup sabitlemeniz gerekiyor.

Bu benim de merak ettiğim bir konu. İnternetten araştırarak sanırım yapmak lazım OC işini. Fullemek ekran kartına zarar verebilir çünkü. GTX970 için ben de birşeyler yapmak istiyorum ama daha araştırmadım.
Eğer MSI kullanıyorsanız MSI Gaming APP sanırım o işi görüyor bizim yerimize? OC'liyor sonuçta.

Teşekkür ederim. Hiç elleşmiyim o zaman. :D Fanıda arada %100'e alıyordum. Otomatikte kalsın oda o zaman. :D

Şuan;
Core Clock -> 980
Memory Clock -> 1425
Fan Speed -> Ort 50'lerde çalışıyor

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı