MSI Afterburner ile ekran kartına nasıl overclock yaparım?

Oyunlardaki performans artışının ne miktarda olacağını sormuşsun, cevaplayalım.
Bu değer FPS ile değil de % miktarı ile cevaplanmalıdır.
Çünkü bir oyunu 20 FPS ile oynayan da var 100 FPs ile oynayan da.

Ben sana 10FPS dersen, 20FPS'de oynayan arkadaş için %50'lik devasa bir performans artışı anlamına gelir.
100FPS'de oynayan arkadaş için ise %10'luk bir performans artışı anlamına gelir.
Bu yüzden şu kadar FPS demiyoruz yüzde şu kadar performans katar diyoruz.

Sana katacağı performans %15 civarında bir şey olacaktır. 30 FPS ile oynadığın oyunu 34 FPS'de falan oynayacaksın.
Frekans artışını çok ufak miktarda sınırlı tutarsan o performansı bile göremezsin :)

BilgisayarKurdu dostum dün akşam Over clock yaptım gerçekten yuksek derecede fps aldım... Baya işe yaradı valla normalde 36 kişilik bir server'da 15 fps alırken şuan 30 fpsye kadar alıyorum...Bu oran rekabetçidede artıyo tabi...Bir arkadaşım küçük bi işlem yaptı sanırsam bilgisayar ayarlarından falan fanı daha hızlı yaptı...Şuan 60 fps alıyorum gerçekten çok işe yaradı çok sağolun... :D

Bilmiyorum kütüphane'den bir yere girdi falan sonra CS:GO'nun kendisinin olduğu dosya'ya falan girdi bişeyler yaptı... Over clock yapınca 30-40 falan oldu FPS arkadaş 3-5 ayar yaptı 60 FPS oldu valla çok iyi oldu... Şimdi bu konuyu kapatmama gerek varmı yoksa kalsın mı yeniyimde fazla bilmiyorum :D

Anlatmak istediğim nokta, o FPS artışının yalnızca 5-7 FPS'sinde OC işleminin etkisi vardır.
Gerisi arkadaşınızın yaptığı ayarlamalar nedeniyle oluşmuştur.

Ayrıca konu kapatma hastalığına yakalanmayın, her konu kapatılmak zorunda falan değil, açık kalınca cereyan yapmıyor :)
Siz işinizi halletmeye, sorunlarınızı gidermeye, cevap aradığınız soruları sormaya bakın.

Ayrıca konu kapatma hastalığına yakalanmayın, her konu kapatılmak zorunda falan değil, açık kalınca cereyan yapmıyor :)
Siz işinizi halletmeye, sorunlarınızı gidermeye, cevap aradığınız soruları sormaya bakın.
Hocam kahkaha attım. :ROFL:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı