MSI Afterburner ile GPU sıcaklığını düşürme

Wonmedal

Kilopat
Daha fazla  
MSI Afterburner programı ile GPU Power Limit'ini ve temp. Limit'i düşürmek ekran kartına zarar verir mi?
Biraz denedim ve FPS'de hiçbir düşüş olmadı internette konuyla alakalı bir yazı da bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız nedir? Kasanız nedir? Neden düşürmek istiyorsunuz sıcaklığı? Belirttiğim Core Voltage kısmını (eksi) -75 yapıp tike basıp kaydediniz; kartınız ne olursa olsun muhtemelen başarılı olur diye düşünüyorum. Sıcaklık bir nebze düşecektir.
1584862503926.png

Ekran kartınız nedir? Kasanız nedir? Neden düşürmek istiyorsunuz sıcaklığı? Belirttiğim Core voltage kısmını (eksi) -75 yapıp tike basıp kaydediniz; kartınız ne olursa olsun muhtemelen başarılı olur diye düşünüyorum. Sıcaklık bir nebze düşecektir.
Eki Görüntüle 518321

Kasam Aerocool shard 500W.
Ekran kartım GTX1660 Ti.
Sanırım kasadan kaynaklanan bir fazla ısınma sorunu var kart 83 dereceye çok hızlı geliyor ve geldiğinde de fanları %100 hızda dönmeye başlıyor görüntü gidiyor. Kasayı ve PSU'yu değiştirene kadar düşük güçte kullanmayı düşünüyorum.
Ekran kartınız nedir? Kasanız nedir? Neden düşürmek istiyorsunuz sıcaklığı? Belirttiğim Core voltage kısmını (eksi) -75 yapıp tike basıp kaydediniz; kartınız ne olursa olsun muhtemelen başarılı olur diye düşünüyorum. Sıcaklık bir nebze düşecektir.
Eki Görüntüle 518321

Core voltage kısmını - ye nasıl çekebilirim bende sadece + yönde haraket ediyor.

Son düzenleme:
Fanların %100 dönmesi garip bir durum. Kartınızın modeli nedir? Kasanızdaki yan kapağı çıkarıp gözlemlemeyi denediniz mi?
1584892257653.png

Core Voltage düşürürken aslında kenarda bir Furmark testi çalışıyor olursa çok güzel olur. (eksi) -25'ten başlayıp 5'er 5'er değer artırarak (eksi yönde yani -25, -30, -35 şeklinde) Furmak testinde bir sorun sıkıntı gözlemleyene kadar devam edip sonrasınad sorun yaşanan değer örneğin -145 ise, -130 civarında düşürme işlemini bırakmak gerek benim düşüncem.

Veya tüm bunlarla hiç uğraşmayıp, performanstan biraz ödün vererek Power Limit'i %20 kısarsanız kartın çektiği güç yaklaşık o oranda azalacaktır.

Tabi size ilk öncelikli önerim; hiçbir şey yapmadan evvel şu yan kapağı çıkarmayı denemeniz lazım.
1584892439875.png

Fanların %100 dönmesi garip bir durum. Kartınızın modeli nedir? Kasanızdaki yan kapağı çıkarıp gözlemlemeyi denediniz mi?
Eki Görüntüle 518615
Core voltage düşürürken aslında kenarda bir FurMark testi çalışıyor olursa çok güzel olur. (Eksi) -25'ten başlayıp 5'er 5'er değer artırarak (eksi yönde yani -25, -30, -35 şeklinde) furmak testinde bir sorun sıkıntı gözlemleyene kadar devam edip sonrasınad sorun yaşanan değer örneğin -145 ise, -130 civarında düşürme işlemini bırakmak gerek benim düşüncem.

Veya tüm bunlarla hiç uğraşmayıp, performanstan biraz ödün vererek Power Limit'i %20 kısarsanız kartın çektiği güç yaklaşık o oranda azalacaktır.

Tabi size ilk öncelikli önerim; hiçbir şey yapmadan evvel şu yan kapağı çıkarmayı denemeniz lazım.
Eki Görüntüle 518616

Yan kapağı çıkarıp denedim aynı şekilde GPU çok fazla ısınıyor bütün oyunlarda 75 80 derecelere geliyor 80'i geçtiği anda kapanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı