Çözüldü MSI Afterburner ile nasıl O.C yapabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

J3yRelax4

Decapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Merhaba. Benim ekran kartım Sapphire Pulse RX570 8 GB modeli. MSI Afterburner kullanıyorum. MSI afterburneredeki Power limit, Core clock, Memory clock ayarlarını düzgün bir şekilde nasıl arttırabilirim? Ekran kartına zarar vermeden.

Çözüm
MSI Afterburner ayarlarından voltaj takibini ve voltaj kontrolü aç ancak Afterburner'dan dokunma voltaja.

Power limit'i fulle, memory clock 2000 MHz olsun, core clock 1380 MHz yapıp kartı zorla.

Herhangi bir hata almazsan core Clock'u 20 MHz arttır. Olmaması gereken şeyler olursa biraz düşür. Uygun Core Clock değerini bulduktan sonra rotanı memory clock'a çevir, yavaş yavaş onu arttır. Genelde 2200 MHz civarında tıkanıyorlar. Sıcaklık 80 derece üzerine çıkarsa elle fanları hızlandır.
Power Limiti 120% yap, daha sonra şu tuşa basıp `SCAN` de ve yaklaşık 20 dakika bekle, otomatik OC yapacak. Bu süre içerisinde bilgisayarı kendi haline bırakman en iyisi olacaktır.
1599650202659.png

MSI Afterburner ayarlarından voltaj takibini ve voltaj kontrolü aç ancak Afterburner'dan dokunma voltaja.

Power limit'i fulle, memory clock 2000 MHz olsun, core clock 1380 MHz yapıp kartı zorla.

Herhangi bir hata almazsan core Clock'u 20 MHz arttır. Olmaması gereken şeyler olursa biraz düşür. Uygun Core Clock değerini bulduktan sonra rotanı memory clock'a çevir, yavaş yavaş onu arttır. Genelde 2200 MHz civarında tıkanıyorlar. Sıcaklık 80 derece üzerine çıkarsa elle fanları hızlandır.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı