MSI Afterburner işlemciyi 100 derece gösteriyor

Tarıkka

Hectopat
Daha fazla  
Haftalardır CPU over temperature ve CPU fan Speed hatası alıyorum. En sonunda MSI Afterburner indirip bakayım dedim, CPU 100 derece gösteriyor. Bu bir ölçüm hatası mı yoksa gerçekten 100 derece mi :D? Bilgisayar boşta dururken bile 80-85 dandik bir oyunda bile 100 oluyor. Fotoğraf yükledim bu PC boştaykenki hali. Oyuna girince direkt 100.

Ekran görüntüsü 2025-02-13 140544.png

Termal macun surulmus mu? Surulmus ise ne zaman suruldu? Fan varsa, ayagi kirik mi?

CPU faninizi kontrol edin. Mutlaka fanlarda bir problem olmali yoksa anakartiniz Fan Speed hatasi vermez.

Fan dönmüyor veya tam oturmamış olabilir mi termal macun ne zaman değişti en son macundan kaynaklıda olabilir kalitesiz ve uzun süredir değişmesiyle değiştirmekte fayda var.

Fan dönmüyor veya tam oturmamış olabilir mi termal macun ne zaman değişti en son macundan kaynaklıda olabilir kalitesiz ve uzun süredir değişmesiyle değiştirmekte fayda var.
fan çok rahat dönüyor en azından gözle öyle gözüküyor. termal macun ilk alındığından beri değişmedi diye biliyorum yani yaklaşık 3-4 sene olmuştur

Sırf macundan kaynaklı bu derecelere çıkar mı? Bilmediğim için soruyorum.

Yani macunu değiştirdiğimde sorun kalmama ihtimali var mı? Yoksa her şekilde başka bir parçada da sıkıntı var mı?

Fanın hızında vs. sorun olabilir sadece macun ile sorun kalkabilir diye garanti verilmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı