MSI Afterburner OC yapma

• Konuyu başlatan ynot
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.897

ynot

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar resimde de çizdiği yerlere basamıyorum mesela sağ üstte çizdiğim yerde OC yazısının olması gerekiyor ve ortada da fan hızı gibi şeyleri ayarlayamıyorum ekran kartım gördüğünüz gibi işlemci i5-5200U.

KOPYALA.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda fan hızını, voltaj değerini kontrol edememen normal denebilir. Core clock ve memory clock değerlerini arttırarak OC yapabilirsin. Eğer ekran kartı belleğin GDDR5 ise memory clock'a dokunmana gerek yok, pek bir işe yaramaz ama DDR3 ise kayda değer artış sağlayabilir.

Laptopa OC önermiyorum. Kısa vadede çok cazip gelecektir ama uzun vadede hoş olmuyor genelde. Tecrübeyle sabit.

Peki coreclock ve memoryclock u arttırsam bilgisayar hızlanır mı bilgisayarımda ek soğutucu var yani altında

Bilgisayarın genel hızına etkisi olmaz. Oyunlarda FPS artabilir o kadar. GT 940M günlük işler, video izleme vs. için fazlasıyla güçlü zaten. Bilgisayarın hızlanmasını istiyorsan SSD'ye geçebilirsin. Özellikle NVMe SSD'ler sistemi uçurur.

SSD var zaten mesela GTA 5 yada Lol oynuyorum memoryclock ve coreclock artırırsam fps artışı olur dimi?

Dediğim gibi ekran kartı belleklerin GDDR5 ise memory clock'u arttırman dişe dokunur bir etki sağlamaz. Bu durumda core clock'a yüklenmen daha doğru olacaktır. Ancak ekran kartı belleklerin DDR3'ise memory clock'da önemli etkiye sahip olabilir.

Voltaj ayarı veya güç ayarı olmadan ne kadar arttırabilirsin bilmiyorum ama core clock'u önce +50 MHz dene ve oyununu oyna. Bu sırada sıcaklıklara bakmayı unutma. Herhangi bir sorun yaşarsan veya sıcaklıklar yükselirse core clock hızını düşür. Her şey yolunda giderse 15-20 MHz arttır.

GPU-Z ekran kartı bellek türünü gösteriyor diye biliyorum. İndirip bakabilirsin.

Eğer memory clock'u da arttıracaksan sırayla yap. Yani önce memory veya core clock'u arttır, sistemin stabil olduğundan emin olduktan sonra diğerine geç. Aksi halde mavi ekran gibi sorunlar olursa problemin kaynağının memory clock mu core clock mu olduğunu anlayamazsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı