MSI Afterburner OSD Özelleştirme Rehberi

Yazı büyütme kısmının şu an yerini hatırlamıyorum, ezbere yazmak istemiyorum. Kontrol edip buraya ekler etiketlerim sizi. %1 ve %0.1 FPS olayını ben de çözemedim bende de onlar çıkmıyor. Ekran kartım GT630'dan kaynaklı olduğunu düşündüm. İkinci PC'de kurcalama şansım olmadı, onu da kontrol ederim 1050Ti olan PC'de eğer bir detay olursa eklerim.
@BreWerS merhaba.
Şimdi sırasıyla hem %'li FPS değerlerini nasıl açacağımızı hem de yazı büyütme ile ilgili kısımları ekleyeceğim. Olabildiğince her adımı eklemeye çalıştım ki başka arkadaşlar da açmak isterse rahat çözebilsinler.

Afterburner ayarlarına tıklayıp "İzleme" sekmesine geliyoruz.
Listeden 3 ve 4 olarak işaretlediğim yerler için teker teker tıklayıp %1 ve %0.1 FPS' i sol kısmındaki tik ile aktif ediyoruz ve her ikisi için de 5. 6. ve 7. adımları uyguluyoruz.

Ben ek olarak MİN, AVG ve MAX FPS değerlerini de açtım, isterseniz onlar için de aynı adımları uygulayabilirsiniz.

Şimdi pencereyi kapatmadan "Benchmark" sekmesine gelip bu FPS değerlerini hesaplaması için 9. ve 10. adımlara NUMPAD üzerindeki 1 ve 2 tuşlarını atama yapıyoruz ve "Tamam" diyoruz.
Bundan sonrası hangi oyunda Afterburner'i açarsanız ve NUMPAD'den 1'e bastığınız gibi %1 ve %0.1 FPS değerlerini hesaplayıp yazmaya başlayacaktır.

Bendeki görüntü şu şekilde.

Adımları eksiksiz uyguladığınız taktirde sıkıntı yaşamayacaksınız. Tabi oyun içerisinde aktif etmek için 1'e basmayı unutmayın.

Şimdi yazı büyütme kısmına gelelim. Yine resimdeki adımları sırasıyla uygulayıp 4. adımdaki scrollbar ile göstergenin ekrandaki zoom değerini ayarlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu programın alternatifi var mı? Sadece sıcaklık görsem yeter her mavi ekran yediğinde bu programları kullanmayın diyorlar.

"Olabilir" geniş bir cümle. Afterburner ile mavi ekran yaşayan muhtemelen başka bir programın çakışması sonucu oluşur onun dışında direk Afterburner kaynaklı sorun yaşayana pek rastlamadım. Siz mavi ekran alıyorsanız sistem olay kayıtlarını alıp burada konu açın. Mavi ekran sorunlarını inceleyen arkadaşlar var sosyalde onlar yardımcı olurlar size.
"HW Monitör" oyunda gösterir mi bilmiyorum, denemedim hiç. Sadece sıcaklık dediğiniz için onu önerdim.

Hocam hazırlamıs olduğunuz Profile indirdim.Dediğiniz Klasore aktardım ancak bende sıfırlandı.Nerede yanlıs yapıyor olabilirim ?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam hazırlamıs olduğunuz Profile indirdim.Dediğiniz Klasore aktardım ancak bende sıfırlandı.Nerede yanlıs yapıyor olabilirim ?

Teşekkürler.
Eski profil duruyorsa onu silin arkadaşın verdiği profili klasöre yapıştırın çalışması gerek.

Teşekkürler.
Şunu indirip deneyin. Güncel sürümle test edip yeniden ekledim. Program kapalı iken Profiles klasörünün içindekilerini silin CFG dosyasını Profiles klasörünün içine atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…