Çözüldü MSI Afterburner Power limit ve temp limit ne işe yarar?

• Konuyu başlatan Gameon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 5.309
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Daha fazla  
Selamlar, bu iki ayar ne işe yarar? Herhangi bir sıcaklık düşürmeye yarar mı?
Power limit ayarlanıyorken temp limit ayarlanmıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-01-01 173104.png
    17,2 KB · Görüntüleme: 306
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hangi ayarlarda oynuyorsun, 1080p mi? İstersen kasa içi temizlik yap ve termal macun yenile. Sıcaklık konusunda artısını görürsün.

-10 yapsan dediğim gibi ortalama değil maksimum sıcaklığı düşürebilirsin. Ama genel olarak kart limite dayanmış şekilde çalışıyorsa düşürebilirsin. Bu limit azaltmanın performansı düşüreceğini unutmamalısın.
Selamlar, bu iki ayar ne işe yarar? Herhangi bir sıcaklık düşürmeye yarar mı?
Power limit ayarlanıyorken temp limit ayarlanmıyor.

Hocam bende de aynı. Temp limit i aktif edince Afterburner sanki 60 derece gibi gösteriyor ama elimi ekran kartına dokundurunca 70 derece olduğunu anlıyorum.

Power limit kartın harcayacağı güç için yüzdelik belirlemene yarar, yani örneğin bir kart stok olarak 95W'a ayarlı ise oradan +10% verdiğinde 95W'ın 10%'u kadar daha fazla harcamasına müsaade ediyorsun. Veya -10% verirsen 95W'ın 10%'u kadar daha az bir gücü belirliyorsun sınır olarak.

Temp limit ise sıcaklık limiti, ekran kartının belirlediğin limiti geçmemesini sağlamaya çalışıyor sistem. Eğer geçerse sistem ya yeniden başlar ya da direkt kapanır.

Yani herhangi bir sıcaklık düşürmeye yaramıyor. Forumda Power limiti düşürünce sıcaklığın düştüğünü söyleyenler varda o yüzden konu açayım dedim.

Yani herhangi bir sıcaklık düşürmeye yaramıyor. Forumda Power limiti düşürünce sıcaklığın düştüğünü söyleyenler varda o yüzden konu açayım dedim.

Direkt yaramıyor, ama maksimum sıcaklıkları düşürmede yardımcı olabilir. Ortalama sıcaklıklara çok etki etmeyecektir.

Direkt yaramıyor, ama maksimum sıcaklıkları düşürmede yardımcı olabilir. Ortalama sıcaklıklara çok etki etmeyecektir.

Power limit olan yeri -10 yapsam iş görür mü ki bir ara denerim. 3 fanlı RX570'im var RDR2 de 80 derecede 3000 RPM fan devri oluyor o yüzden yapmak istiyorum. Önceden birçok kez undervolt adımları denedim ama WattMan yüzünden bıraktım. Şimdi YouTube'dan araştırıyorum daha derinlere inmem gerekecek.

Hangi ayarlarda oynuyorsun, 1080p mi? İstersen kasa içi temizlik yap ve termal macun yenile. Sıcaklık konusunda artısını görürsün.

-10 yapsan dediğim gibi ortalama değil maksimum sıcaklığı düşürebilirsin. Ama genel olarak kart limite dayanmış şekilde çalışıyorsa düşürebilirsin. Bu limit azaltmanın performansı düşüreceğini unutmamalısın.

Çözüm

Kasa daha yeni 7 ay falan oldu. Yardımın için sağ ol.

Minnig yaparken power limit 100 ken Sıcaklığım 65 lerdeydi, 60 a düşürdüm 60'ı geçmiyor. Yani yarıyor gibi. Peki ben oyun oynarken limiti 60 da tutsam zarar verir miyim gta 5 oynuyorum donma vs yaşamıyorum.

Minnig yaparken power limit 100 ken Sıcaklığım 65 lerdeydi, 60 a düşürdüm 60'ı geçmiyor. Yani yarıyor gibi. Peki ben oyun oynarken limiti 60 da tutsam zarar verir miyim gta 5 oynuyorum donma vs yaşamıyorum.

Kartın tükettiği güç ve dolayısı ile performansı düşer, 65'ten 60'a 5 derece için değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…