Çözüldü MSI Afterburner Power limit ve temp limit ne işe yarar?

• Konuyu başlatan Gameon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 5.124
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Daha fazla  
Selamlar, bu iki ayar ne işe yarar? Herhangi bir sıcaklık düşürmeye yarar mı?
Power limit ayarlanıyorken temp limit ayarlanmıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-01-01 173104.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-01 173104.png
    17,2 KB · Görüntüleme: 303
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Power limit olan yeri -10 yapsam iş görür mü ki bir ara denerim. 3 fanlı RX570'im var RDR2 de 80 derecede 3000 RPM fan devri oluyor o yüzden yapmak istiyorum. Önceden birçok kez undervolt adımları denedim ama WattMan yüzünden bıraktım. Şimdi YouTube'dan araştırıyorum daha derinlere inmem gerekecek.

Hangi ayarlarda oynuyorsun, 1080p mi? İstersen kasa içi temizlik yap ve termal macun yenile. Sıcaklık konusunda artısını görürsün.

-10 yapsan dediğim gibi ortalama değil maksimum sıcaklığı düşürebilirsin. Ama genel olarak kart limite dayanmış şekilde çalışıyorsa düşürebilirsin. Bu limit azaltmanın performansı düşüreceğini unutmamalısın.
Hangi ayarlarda oynuyorsun, 1080p mi? İstersen kasa içi temizlik yap ve termal macun yenile. Sıcaklık konusunda artısını görürsün.

-10 yapsan dediğim gibi ortalama değil maksimum sıcaklığı düşürebilirsin. Ama genel olarak kart limite dayanmış şekilde çalışıyorsa düşürebilirsin. Bu limit azaltmanın performansı düşüreceğini unutmamalısın.

Bu limiti azaltma zarar verir mi hiç ekran kartına? 60 FPS'e sabitliyorum fakat limtsizken 80 derecelere çıkıyor limitliyorum 60'larda geziyor FPS'im değişmiyor. Ve ekran kartım kaç derecelerde yanabilir? 80 derecede dokundum geçen bir yumurta kırsam pişerdi. Yanacak zaman kendisini otomatik kapatır mı bilgisayar? Ekran kartım GTX 1070 Ti Gigabyte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı