MSI Afterburner üzerinden CPU GHz görme

HanzoFerrari

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İşsiz Mühendis
Arkadaşlar MSI Afterburner üzerinden oyun oynarken ihtiyacım olan bütün bilgilere bakıyordum, sonradan işlemcimin GHz ayarlarında değişiklik yaptım ve anlık olarak seyretmek istedim ancak bulamadım. HWiNFO indirdim ve onda da bulamadım. CPU clock açıyorum ama doğru göstermiyor ve GHz değil de MHz olarak gösteriyor. Ekran görüntüsü ekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 5A3114FB-8D7B-4C1F-92B5-4EC22E937855.jpeg
    5A3114FB-8D7B-4C1F-92B5-4EC22E937855.jpeg
    166,8 KB · Görüntüleme: 117
Mesela 4600 mhz 4.6 ghz ediyor dediğiniz gibi msi o şekilde gösteriyor bunda bir sorun yok.
Doğru göstermeme sebebi şu olabilir msi afterburner ile oyun içerisinden bakıyorsunuz ve kıyas yapmak için mecburen alt tab yapıp diğer taraftan bakıyorsunuzdur. Bu sebepten oyun arkaplana düşünce oradaki verilerde değişiyor haliyle.

Mesela 4600 MHz 4.6 GHz ediyor dediğiniz gibi MSI o şekilde gösteriyor bunda bir sorun yok.
Doğru göstermeme sebebi şu olabilir MSI Afterburner ile oyun içerisinden bakıyorsunuz ve kıyas yapmak için mecburen Alt Tab yapıp diğer taraftan bakıyorsunuzdur. Bu sebepten oyun arkaplana düşünce oradaki verilerde değişiyor haliyle.

Ben de öyle olduğunu düşünüyordum, ama bu çektiğim fotoğraf oyundan değil, Corsair iCUE uygulaması. Afterbuurner bu uygulamda çalıştığı için böyle deneyeyim dedim, yani Alt Tab yok aslında. Daha iyi anlaşılsın diye ss ekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    584 KB · Görüntüleme: 76

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı