1000/FPS'e eşittir. Kareler arasında ne kadar zaman geçtiğini hesaplamayı kolaylaştırıyor sadece.
Hayır Hz ile alakası yok FPS'i yükselterek azaltırsın, Hz ile şöyle bir alakası olabilir 60 Hz monitör varsa ve VSync açık ise oyun 60 FPS'e sabitlenir bu durumda Frametime 16,6ms olarak görünür, VSync kapatıp FPS'i 300'e çıkartırsanız Frametime 3,33ms görünür, bu şekilde.Peki bu zamanı nasıl azaltabiliriz Hz ile alakası var mıdır?
Hayır Hz ile alakası yok FPS'i yükselterek azaltırsın, Hz ile şöyle bir alakası olabilir 60 Hz monitör varsa ve V-Sync açık ise oyun 60 FPS'e sabitlenir bu durumda Frametime 16, 6ms olarak görünür, V-Sync kapatıp FPS'i 300'e çıkartırsanız Frametime 3, 33ms görünür, bu şekilde.
Çok sık oynuyorsa anlık küçük droplar giriyor olabilir bunları %1 ve %0.1 FPS değerlerine bakarak anlayabilirsiniz. FPS 80 100 arası oynuyor diyorsunuz ama bu durumda Frametimeın 12,5ms ve 10ms arasında oynaması gerekirdi(yaklaşık olarak, tam böyle olacak değil), sizde bu aralık 7 ile 20ms arasında, 10ms'in 7ms olması sorun değil aksine iyi ama 12,5ms'ten 20ms'e çıkmak bir sorun.Kanka şimdi benim PC GTA 5 de yüksek ile Ultra arasında 80-100 FPS arası değerler gösteriyor fakat yanındaki ms tahmini 7-20 arasında oynuyor monitör Hz i ise 75 ve ben bu FPS'i akıcı hissedemiyorum Hz'den kaynaklı olabilir mi (FPS sabitleme kapalı)
Çok sık oynuyorsa anlık küçük droplar giriyor olabilir bunları %1 ve %0.1 FPS değerlerine bakarak anlayabilirsiniz. FPS 80 100 arası oynuyor diyorsunuz ama bu durumda Frametimeın 12, 5ms ve 10ms arasında oynaması gerekirdi(yaklaşık olarak, tam böyle olacak değil), sizde bu aralık 7 ile 20ms arasında, 10Ms'in 7ms olması sorun değil aksine iyi ama 12, 5Ms'ten 20Ms'e çıkmak bir sorun.
60 FPS oynarken 16, 6ms frametime aldığınızı da eklersek sizin oyununuz bazı durumlarda 60 FPS'in bile altına düşüyor gibi görünüyor. 20ms FPS'in 50 olduğu anlamına gelir. Bu durumu engellemenin yolları nedir bilmiyorum bilgilendirme yaptım sadece, %1 ve %0.1 değerlerine de baksanız iyi olur.
O değerlere bakmam için MSI Afterburner'dan neyi açmam gerekmektedir
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.