MSI Alpha 15 A4DEK BIOS güncelleme yapılmalı mı?

lewjashby

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, yakın zamanda MSI Alpha 15 A4DEK dizüstü bilgisayarı aldım, ama BIOS'u güncel değil ve diğer driverları güncellemeden BIOS'u güncellemeyi öneriyor baktığım her yer.

Bilgisayarda karşılaştığım birkaç sorun var başka çözünürlüğe geçince siyah ekran vermesi, uyku moduna alıp çıkınca düzelmesi gibi. Bunun da harici ekran kartının güncel olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum, onu güncellemeden de BIOS'u güncellemeyi öneriyor her yer dediğim gibi.

BIOS güncelleme hakkında hiçbir bilgim yok ve biraz riskli bir işlem olarak gözüküyor hiç bilmeyen birisi için, sizce bu konuda ne yapılmalı profesyonel birine mi götürülmeli yoksa kendim halledebilir miyim?

Bilgisayarlar için en önemli şey güncel kalmaktır . Güncellemeyi yapabilirsiniz . Fakat riski bilerek dikkatlice yapın güncellemeyi . Sonra diğer driverları güncelleyebilirsiniz c:

Çözümü bulabilen var mı ? Uyku moduna aldıktan sonra , tekrar açtığımda bir müddet sonra ekran kapanıp açılıyor belirli aralıklarla. Neyden kaynaklıdır anlaymadım.

Çözümü bulabilen var mı ? Uyku moduna aldıktan sonra , tekrar açtığımda bir müddet sonra ekran kapanıp açılıyor belirli aralıklarla. Neyden kaynaklıdır anlaymadım.
VGA driver güncelleyince düzeldi benim yaşadığım sorunlar. Microsoft Store'da MSI Driver App Center var oradan güncelleyin yardımcı olacağını düşünüyorum.

Çözümü bulabilen var mı? Uyku moduna aldıktan sonra, tekrar açtığımda bir müddet sonra ekran kapanıp açılıyor belirli aralıklarla. Neden kaynaklıdır anlaymadım.

Merhaba hocam. Bahsettiğiniz sorunu yaşıyorum. Güç ayarları ile oynayınca ya da PC'nin Hz'sini değiştirirsem ardından ekran gidip gelmeye başlıyor. Restart atana kadar düzelmiyor. Son tavsiye edilen driver yüklü. Ne yapacağımı bimiyorum. Çözdüyseniz eğer kısaca vaktinizi almayacak şekilde zamanınızı ayırabilir misiniz?
Donanımsal bir sorun olmadığı sürece benim açımdan sıkıntı yok.İş için bilgisayarı bu aralar çok lazım.Ayarları ellemedende kullanırım sorun değil ama donanımsal bir sorun mu diye kafaya taktım.O kadar para verdik cihaza sonuçta.

Son düzenleme:
Merhaba hocam. Bahsettiğiniz sorunu yaşıyorum. Güç ayarları ile oynayınca ya da PC'nin Hz'sini değiştirirsem ardından ekran gidip gelmeye başlıyor. Restart atana kadar düzelmiyor. Son tavsiye edilen driver yüklü. Ne yapacağımı bimiyorum. Çözdüyseniz eğer kısaca vaktinizi almayacak şekilde zamanınızı ayırabilir misiniz?

Donanımsal bir sorun olmadığı sürece benim açımdan sıkıntı yok.İş için bilgisayarı bu aralar çok lazım.Ayarları ellemedende kullanırım sorun değil ama donanımsal bir sorun mu diye kafaya taktım.O kadar para verdik cihaza sonuçta.
Tekrardan msi sitesinden driver yayımlandı. Onu yükleyip deneyiniz. Bende Amd nin son versiyon güncellemesini kullanıyordum ama Msi update versiyonuna geçeceğim. O güncellemelerden sonra geçiyor.

Tekrardan msi sitesinden driver yayımlandı. Onu yükleyip deneyiniz. Bende Amd nin son versiyon güncellemesini kullanıyordum ama Msi update versiyonuna geçeceğim. O güncellemelerden sonra geçiyor.
model sayfasındaki driverda sorun devam ediyor.Denediğimde değişen bir şey olmadı açıkçası.Eski sürümü direk koymuşlar,yüklerken sürüm düşürme olarak gözüküyordu(ddu ile kurulum yaptım).Adrenalin 21.5.2 Optional sürümünden mi bahsediyordunuz onu deneyeyim birde.Olmazsada artık ayarları ellemeden kullanacağım.Donanımsal sorun olmadıktan sonra bir nebze katlanabilirim sanırım.Teşekkür ederim.Sizde bu sorun ne zaman nasıl oluyordu.Uyku modu dışında hz değişimindede oluyor muydu?

model sayfasındaki driverda sorun devam ediyor.Denediğimde değişen bir şey olmadı açıkçası.Eski sürümü direk koymuşlar,yüklerken sürüm düşürme olarak gözüküyordu(ddu ile kurulum yaptım).Adrenalin 21.5.2 Optional sürümünden mi bahsediyordunuz onu deneyeyim birde.Olmazsada artık ayarları ellemeden kullanacağım.Donanımsal sorun olmadıktan sonra bir nebze katlanabilirim sanırım.Teşekkür ederim.Sizde bu sorun ne zaman nasıl oluyordu.Uyku modu dışında hz değişimindede oluyor muydu?
Evet adrenalin önerilen sürümü kullanıyorum şuan sorun kalktı gibi.Model sayfasında bugün yayımlanan son sürümü denediğinize emin misiniz ? O zaman ben onu hiç yüklemiyim.

Evet adrenalin önerilen sürümü kullanıyorum şu an sorun kalktı gibi. Model sayfasında bugün yayımlanan son sürümü denediğinize emin misiniz? O zaman ben onu hiç yükle miyim?

Evet bugün denedim. Eski surum diye geciyor zaten. Sorun oldugu gibi devam ediyordu. Kuruyorum şu anda. Duzelmezse artik kendi haline birakacağım sorunu. Driver ciktikca kurup deneme yaparim artik. Teşekkür ederim iyi aksamlar hocam.
Evet adrenalin önerilen sürümü kullanıyorum şu an sorun kalktı gibi. Model sayfasında bugün yayımlanan son sürümü denediğinize emin misiniz? O zaman ben onu hiç yükle miyim?

Adrenalin 21.5.2 optional sürümünü denedim. Hz değişimi ve uyku sonrası şaunlık ekranda gidip gelme sorunu yaşamadım.

Son düzenleme:
Evet bugün denedim. Eski surum diye geciyor zaten. Sorun oldugu gibi devam ediyordu. Kuruyorum şu anda. Duzelmezse artik kendi haline birakacağım sorunu. Driver ciktikca kurup deneme yaparim artik. Teşekkür ederim iyi aksamlar hocam.

Adrenalin 21.5.2 optional sürümünü denedim. Hz değişimi ve uyku sonrası şaunlık ekranda gidip gelme sorunu yaşamadım.
Bu aralıklarla driver çıkardıkları için bidaha gelen uzun sürebilir. Bana gelen mesajda ben uyku problemi ve Cad programlarında sorun belirtmiştim tahmini 2 ay önce . Çözüm olarak bu driverı çıkartmışlar. Fakat sizde işe yaramamış çok garip 🤔

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı