Hocam mikrofon çalışıyordu şimdi çalışmıyor dediğinize göre. Eğer öyleyse kulaklıktan şüphelenirdim ben. AUX kablosu ile telefondan müzik açmak suretiyle mikrofondan ses aldım, jak sağlam dedim direkt. Ha yine de mikrofon bulursam test edeceğim ama jakın sorunlu olduğunu sildim kafadan. Kullandığınız kulaklık combo jaka sahipse yani mikrofon ve kulaklık girişi tek jak çıkışına bağlı ise doğrudan mikrofondan ses alamamanız normal. Yok ayrı ayrı ise çalışır durumda ses alması lazım. Ayırıcı kullanıyorsanız ayırıcıda da problem olabilir. Sağlam olduğunu düşündüğünüz AUX kablosunu mikrofona, bir UC'unu da telefona bağlayıp telefondan müzik açın. Ses simgesine sağ tıklayıp Ses Efekti kısmına gelin, kayıt kısmından mikrofonunuzu bulun, sağ tık – özellikler – bu aygıtı dinle – uygula – tamam seçeneklerini seçin. Eğer müzik geliyorsa kulaklığınızı garantiye yollayın. Müzik gelmiyorsa laptopun mikrofon jakından şüphelenebilirsiniz. Sürekli takip edemediğimden sizin olayı biraz kaçırmış olabilirim, kusura bakmayın.
@Radeon RX 5500M @Ryukly @Rivadex dostlar yeni SSD aldım.
Bu videodaki gibi altına termal pad alınır mı, yoksa gerek yok mu? Bazı yerlerde üstüne koyduklarını gördüm. Bu konuda fikrinizi merak ediyorum.